CHP'li Eren Erdem Bağcılar'da yaşanan vahşeti sordu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan?ı Mehmet Müezzinoğlu’na verdiği soru önergesinde CHP’li Erdem korkunç olaya ilişkin iddiaların doğru olup olmadığını ve ilgili şirketin kaçak işçi çalıştırdığı ve yıkım ruhsatının...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan?ı Mehmet Müezzinoğlu’na verdiği soru önergesinde CHP’li Erdem korkunç olaya ilişkin iddiaların doğru olup olmadığını ve ilgili şirketin kaçak işçi çalıştırdığı ve yıkım ruhsatının olup olmadığını sordu.

EREN ERDEM: KAÇAK İŞÇİYE DAİR DELİL KALMAMASI İÇİN İŞÇİNİN YAKILDIĞI İDDİASI DOĞRU MUDUR?

Önerge gerekçesinde görgü tanıklarının  “Biz olayı gördükten sonra yıkımcılar olay yerinden hızla kaçtı. Bundan birkaç hafta önce Başak A.Ş’nin sigortasız işçi çalıştırdığını bütün kurumlara bildirdik. Bizim evlerimizi kaçak bir şekilde yıkmaya çalışıyorlar. Sitedeki komşularımız da olayı gördü.'' ifadesine yer verilirken, Bağcılar Belediyesinin konuya ilişkin “Bölgede yıkım çalışması taşeron şirket tarafından yapılıyor. Ölen kişi işçi değil. Kayıp işçimiz yok. Şu an savcının incelemesi ve yıkım çalışmaları devam ediyor'' şeklindeki açıklaması da yer aldı.

CHP’li Eren Erdem’in TBMM Başkanlığı’na ilettiği önergede şu sorular yer aldı:

1.      Görgü tanıklarının ifadesinde belirttiği kaçak işçinin hayatını kaybetmesinin ardından delil bırakmamak için yakıldığı iddiası doğru mudur?

ERDEM: YIKIM EKİBİNDEN VE ŞİRKET SORUMLULARINDAN GÖZALTINA ALINAN OLMUŞ MUDUR?

2.     Konuya ilişkin Bağcılar Belediyesi, Başak A.Ş.’ye ve ilgili taşeron şirkete soruşturma açılmış mıdır? Yıkım ekibinden veya ilgili şirket sorumlularından gözaltına alınan herhangi bir kişi bulunmakta mıdır?
 

3.     Hayatını kaybeden şahıs Halil Sarı'nın kentsel dönüşüm çerçevesinde yapılan protokole imza atan daire sahiplerinden biri olduğu ve 2 yıldır kira yardımı almakta olduğu doğru mudur?
 

4.     Yıkımı yapan şirketin yıkım ruhsatı bulunmakta mıdır? Yıkım için ne tür tedbirler alınmıştır?
 

5.     Başak A.Ş.’nin sigortasız işçi çalıştırdığına dair iddialar doğru mudur? Bahsi geçen şirket hakkında konuyla ilgili birimlere yapılan şikâyet sayısı kaçtır?
 

6.      OHAL süresince hayatını kaybeden işçi sayısı kaçtır? Kaç şirket bu kazadan sorumlu tutulmuştur? Kaç dava açılmıştır??

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

"İsrail, hesap vermesi gerektiği halde cezasız kalıyor"
"Kamuoyunun bildiği pek çok gerçek gizlenmeye çalışılıyor"
İngiltere’de Sadiq Khan 3.Londra Belediye Başkanı Seçildi!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara'da Yoğun Ziyaret Programıyla Dikkat Çekiyor
Artık, daha iyi bir gelecek adına, birlikte çalışmanın tam zamanıdır