CHP'li Eren Erdem: Bu suikast girişimi sistematik kaos hedefinin bir parçasıdır

Orhan Şahin/ABC GAZETESİCHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyu Artvin’in Şavşat ilçesinden Ardanuç ilçesine gittiği sırada Yanıklı Köyü yakınlarında saldırıya uğradı. Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili...

Orhan Şahin/ABC GAZETESİ

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyu Artvin’in Şavşat ilçesinden Ardanuç ilçesine gittiği sırada Yanıklı Köyü yakınlarında saldırıya uğradı. Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Eren Erdem, "bu bir suikast girişimidir" dedi ve ekledi; "Konvoyu hedef gözeten bir roket saldırısı, çatışma çıkıyor. Roket eğer konvoyu isabet alsaydı bugün genel başkanımızın yasını tutuyorduk"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna silah saldırı gerçekleşti. Saldırı ABC'ye değerlendiren CHP'li Eren Erdem, konvoya roket atıldığını söyledi. Olay yerinden biligi aldığını belirten Erdem, "Konvoyu hedefgözeten bir roket saldırısı. Çatışma çıkıyor. Öteden beri bir grup varmış, özel harekat tarafından aranıyormuş" dedi. 
Eren Erdem'in açıklamaları şu şekilde;  

Türkiye'nin anamuhalefet hareketinin liderine yönelik bir saldırı girişimi çok tehlikeli bir sürece evrildiğimizi gösteriyor. Birileri Türkiye'nin çatışma iklimine girmesini istiyor. 15 Temmuz'la alakasız olduğunu düşünmüyorum.  

Türkiye büyük bir sınavdan geçiyor. Bu yaşananlar sistematik bir kaos planının olduğunu gösteriyor. Bu konuda CHP olarak her zaman toplumsal barıştan yanayız. Bu sürecin 15 Temmuz'dan ayrı düşünülmemesi gerek. İktidar bu saldırının arkasındaki güçleri ortaya çıkarmak zorundadır.  Soruyorum Arınç'a suikast iddiasıyla kozmik odaya girenler şimdi nereye girecekler. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Sertab Erener, Yıllar Sonra Eurovision Sahnesinde Tekrar Boy Gösterecek!
Resmi Gazete'de yayımlandı!: İşte telefon parçalarının ithalatı hakkındaki o karar!
1 Mayıs'ta gözaltına alınanlardan 182'si serbest bırakıldı
‘Gözünüz aydın bu da ama böyle gönderildi’
İnsanı üzen bir üçüncü dünya ülkesi fotoğrafı