CHP'li Eren Erdem, Emre Çam ve Necdet Saraç Marsilya'da cumhuriyet balosuna katıldı

 CHP Marsilya Birliği’nin Fransa’nın Marsilya şehrinde gerçekleştirdiği Cumhuriyet Balosuna Fransa’da yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları yoğun ilgi gösterdi. CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, CHP Pm üyesi Emre...

 CHP Marsilya Birliği’nin Fransa’nın Marsilya şehrinde gerçekleştirdiği Cumhuriyet Balosuna Fransa’da yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları yoğun ilgi gösterdi. CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, CHP Pm üyesi Emre Çam ve CHP Yurtdışı örgütlenmeleri danışmanı gazeteci yazar Necdet Saraç’ın yanı sıra, CHP Lyon ve Bordeaux Birlik Başkanları Nedim Koçak ve Kazım Oruç ve çok sayıda STK temsilcisi katıldı.

ERDEM: BAŞKANLIK SİSTEMİ GÜZELLEMELERİ TAM BİR ALDATMACADIR!

Toplantıda konuşma yapan CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Başkanlık sistemi tartışmalarına yönelik açıklamalar yapan CHP’li Erdem, “Halkımızı kandırıyorlar, yok efendim başkanlık sisteminde güçler ayrılığı varmış. Bu bir yalandır, adına Cumhurbaşkanı dedikleri bir Başkan yaratmaya çalışıyorlar. Tam olarak 15 Temmuz faşist darbecileri başarılı olsaydı, kesinlikle böyle bir anayasa yapacaklardı. Yargıtay üyelerinin dörtte birini Cumhurbaşkanı, kalanını HSYK atayacakmış. Peki, HSYK’yı kim atayacak, Cumhurbaşkanı. Şu hileye hurdaya bakın. Bu tam bir sahtekârlık ve aldatmacadır. Bu anayasa önerisi, sürekli kandırılan, aldatılan bir adama, bütün devleti teslim etmektir. Asla kabul edilemez'' dedi.

EMRE ÇAM: DEMOKRASİ VE HUKUK MÜCADELESİ İÇİN ÖRGÜTLERİMİZ BÜYÜMELİ!

Toplantıda CHP Marsilya Birliği Başkanı Hakan Kılıç’ın takdim konuşmasının ardından CHP PM Üyesi Emre Çam “CHP’nin büyüyen ve birleştiren gücü iktidara yürüyor. Türkiye’de Ali İsmail’ler ölmedi. Mücadele büyümeli. Demokrasi ve hukuk mücadelesi için örgütlerimiz büyümeli'' açıklamasında bulundu.

SARAÇ: BU KOŞULLARDA GÜÇLÜ BİR ÖRGÜTLENMEYLE SOL İKTİDAR OLABİLİR!

CHP’nin daha solda siyaset üretmesi gerektiğini ve solun ciddi bir birikime sahip olduğunu ifade eden Necdet Saraç da, AKP’nin ülkeyi yönetemediğini, bu nedenle güçlü bir hareket yaratıldığında Türkiye’de solun iktidarı için koşulların uygun olduğunu belirtti. Yurtdışı örgütlenmelerine dair  bulundukları ülkenin siyasetinin özneleri olmaları ve ciddi bir dayanışma hareketi geliştirmesi gerektiğini vurgulayan Saraç, CHP Yurtdışı birliklerine katılım çağrısı yaptı.

Marsilya’da yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte CHP Marsilya Birliğine toplu bir katılım gerçekleşti. Çok sayıda üyeye rozetleri takıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

"Atatürk’ün partisini iktidara taşıma sorumluluğumuz var"
İletişim Başkanlığı, mart ayında tarihinin rekorunu kırdı
Memleket Partisi'nde genel merkez ve otobüs boşaltıldı
Kadının Statüsü Genel Müdürü görevden alındı
Normalleşme umut verdi ama bir şey çıkmadı