CHP'li Faik Öztrak'tan Nureddin Nebati'ye: Tavsiyesiyle yatırımcıları silkeleten bir bakan, o k

Nebati "Borsa İstanbul, yerli ve yabancı yatırımcının güvenle yatırım yaptığı bir mecra haline geldi" açıklamasını yapmıştı

CHP Tekirdağ Milletvekili ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Borsa İstanbul'da yaşanan düşüşün ardından Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin sözlerine atıfta bulunarak "Tavsiyesiyle yatırımcıları silkeleten bir bakan, O koltukta bir dakika oturamaz" dedi.

"Özellikle Ağustos ortasından bu yana kamu bankaları ve mali endeks özelinde yaşanan manipülasyon soruşturmaya muhtaçtır. Hele hele Nebati Bakanın küçük yatırımcıyı silkeleten gelgeli tam tüy dikmiştir. Öyle radar açtım laflarıyla, gece yarısı toplantılarıyla bu iş geçiştirilemez. Dünyanın hiç bir yerinde, Hazine ve Maliye Bakanı 'yatırım tavsiyesi' vermez. Oldu da verdi. Tavsiyesiyle yatırımcıları silkeleten bir bakan, o koltukta bir dakika oturamaz."

Nebati ne söylemişti?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati 2 Eylül'de Borsa İstanbul'a ilişkin olarak "Borsa İstanbul, yerli ve yabancı yatırımcının güvenle yatırım yaptığı bir mecra haline geldi." demişti.

11 Eylül'de ise sosyal medya hesabından "Borsa İstanbul, halka açık şirketlerimiz ve yatırımcılarımız açısından her geçen gün daha da cazip hale geliyor” ifadelerini kullanmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Özel'den İYİ Parti Genel Başkanı seçilen Müsavat Dervişoğlu'na tebrik mesajı geldi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan'dan 'ara zam' sorusuna yanıt
"Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak"
İmamoğlu ve Yavaş, İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'na tebrik mesajı gönderdiler
"Ayrıca Meral Akşener çok değerli bir insan"