CHP'li gençler Saray'a tiyatro oyunuyla Anayasa dersi verdi

CHP'liler son dönemde yaşanan olayların anlatıldığı 'Bizi tanıdın mı' adlı oyunla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu olaylar karşısındaki tutumunu eleştirdi. Oyunun bir parçası olarak CHP İstanbul Gençlik Kolları...

CHP'liler son dönemde yaşanan olayların anlatıldığı 'Bizi tanıdın mı' adlı oyunla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu olaylar karşısındaki tutumunu eleştirdi. Oyunun bir parçası olarak CHP İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Kenan Otlu, üzerinde 'Ak Kargo Personeli' yazan bir kişiyle Cumhurbaşkanına Anayasa gönderdi.

"ANAYASAYI TANIMIYORUM DEMEK DEVLETİ TANIMIYORUM DEMEKTİR"

Oyunun ardından basın açıklaması yapan Kenan Otlu, “Düşünün ki vatandaşın biri, çıkıp bir şehrin meydanında, açık açık, 'ben bu Anayasayı tanımıyorum' diye bağırsın. Başına gelecekler bellidir. Polis nezaretinden sorguya alınıp, mahkemeye sevk edilir. 'Ben bu Anayasayı da, mahkemeyi de, kararlarını da tanımıyorum' demek bu devleti tanımıyorum demektir. Devleti yıkmaya teşebbüstür" diye konuştu.

Otlu, açıklamasında CHP'li gençler olarak demokratik bir Anayasa istediklerini, ancak AKP'nin başkanlık adı altında diktatörlük kurmayı hedeflediğini iddia etti.  Eylem, açıklamanın ardından sona erdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Türkiye, İsrail ile olan tüm ticaretini durdurduğunu açıkladı
Uygun bir zamanda iade-i ziyaret gerçekleşecek
Elektronik Devi iflas bayrağını çekti: Binlerce şubeye sahipti!
Enerji yasa teklifi TBMM'de kabul edildi
Elazığ'da 4,0 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi!