CHP'li Hakverdi 'Kılıçdaroğlu yargılanmalı' diyen Meclis personelini sordu

TBMM Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanı Erbay Kücet, AKP Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanı olarak görev yapıyor. Kurum kuralları gereği herkese eşit mesafede durması gerekirken AKP sözcülüğü yapıp diğer...

TBMM Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanı Erbay Kücet, AKP Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanı olarak görev yapıyor. Kurum kuralları gereği herkese eşit mesafede durması gerekirken AKP sözcülüğü yapıp diğer muhalefet partilerinin aleyhine çalışıyor.

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a mektup yazarak konu hakkında gereğinin yapılmasını istedi.

İşte o mektup:

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Sayın İsmail Kahraman

Kültür Sanat ve Yayın Müdürü olarak görev yapan Erbay Kücet, sizin başkanlık döneminizde Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanı olarak göreve getirilmiştir.

Kücet, Türkiye Büyük Milleti Meclisi Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanı olarak bağlı bulunduğu kurumu temsil etmesi gerekirken, AKP Milletvekillerinin twitter paylaşımlarını retweet yapmakta ve AKP lehine paylaşımlar yapmaktadır. Bulunduğu görev gereği tarafsız olması gereken Kücet, Binali Yıldırım’ı öven tweetler atarken Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu için ise “146’ya göre yargılanmalı'' yönünde bir haber linki ekiyle birlikte tweet atmıştır. Sadece bununla kalmamış CHP Milletvekillerini hedef gösteren tweetleri de retweet yapmıştır.

Kücet, görev yaptığı kurum ve görevini kötüye kullanmaktadır. Bu nedenle Türkiye Büyük Milleti Meclisi Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanı olarak görev yapması kabul edilemez bir durumdur. Kücet hakkında gerekli idari işlemlerin ve soruşturmanın başlatılması için gereğinin yapılmasını saygılarımlar arz ederim. 

TBMM Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanı Erbay Kücet'in başta CHP'li vekiller olmak üzere muhalefet vekilleri hakkında yaptığı paylaşımlardan örnekler:

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Belediye başkanlarımıza AK Parti'ye geçmeleri için baskı yapılıyor
Erdoğan, Özel’le buluşmadan Bahçeli’ye danıştı; perde arkası hareketli
Önce il başkanları, sonra MYK değişecek
MHP yüzde 50+1'in değişmemesi gerektiğini söylüyor
Kazanmayayım diye organize el bir çalıştı