CHP'li Karabat: "AKP ekonomik kriz için açık açık halkı suçlamaya başladı"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in bütçe açığı için EYT'lileri ve depremi suçlamasına tepki gösterdi. Karabat, "AKP halkı açıkça suçluyor; bütçeden sosyal güvenliğe ayrılan pay her yıl azalıyor" diyerek, Bakan'a çeşitli sorular yöneltti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, bütçe açığı sebebiyle EYT'lileri ve depremi suçlayan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e sert tepki gösterdi. Karabat, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "AKP ekonomik kriz için açıkça halkı suçlamaya başladı. Sanki iktidarı başkasından devralmışlar gibi konuşuyorlar, bu durum halkın aklıyla alay etmekten başka bir şey değil" dedi.

Karabat, Şimşek'in "bütçe açığının sebebi olarak EYT'lileri ve depremi" göstermesini eleştirerek, "Her seferinde bu kadar da olmaz diyoruz ama yine bizi yanıltıyorlar" ifadesini kullandı. EYT'lileri ve düşük gelirli emeklileri hedef almanın yanlış olduğunu vurgulayan Karabat, "Veriler ortada; bütçeden sosyal güvenliğe ayrılan pay her yıl azalıyor" şeklinde konuştu.

2023'te SGK’ya bütçeden ayrılan payın yüzde 12,9'a gerilediğini belirten Karabat, "Bu durum emeklilerin bütçeye yükünü artırmamış, aksine azaltmıştır" dedi. Enflasyonun halkın harcamalarından kaynaklandığını savunan Karabat, temmuz ayında asgari ücrete zam yapılmadığını ve KDV'nin artırıldığını hatırlattı. "Buna rağmen enflasyon düşmedi ve düşeceğe de benzemiyor. AKP’ye sorarsanız suç her zaman başkalarında" diye ekledi.

Karabat, Bakan Şimşek'e yanıtlanması için şu soruları yöneltti:

- Tasarruf tedbirleri ne oldu?
- Sayın Erdoğan’ın çakarlı araba konvoyunun başı ile sonu arasında 5 dakika mesafe duruyor. Bu mesafe kısalacak mı?
- Togg kullanacaktınız, neden Audi’lerden ve Mercedes’lerden inmiyorsunuz?
- Çift, hatta 3-4 maaş alanlar ne yapıyor?
- Kamuya iş yapan şirketlerin hak edişlerini kestiniz, peki ödenmeyen kurumlar vergisinin peşine neden düşmüyorsunuz?
- Şirketler devlete kurumlar vergisi ödemek yerine hangi yandaş vakıf ve derneklere milyarlarca liralık bağış yapıyor?
- Borsada dönen vurgunlardan haberiniz var mı? Neden sessiz kalıp on milyarlarca liranın bir avuç rantçının cebine girmesine göz yumuyorsunuz?

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.