CHP'li Kaya'dan TFF başkanlık seçimine ilişkin flaş iddia: 'Listeyi Cumhurbaşkanı yaptı'

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Seçimli Genel Kurulu'na tek aday olarak katılan Nihat Özdemir'in, 179 oyla başkanlığa seçilmesinin ardından

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Seçimli Genel Kurulu'na tek aday olarak katılan Nihat Özdemir'in, 179 oyla başkanlığa seçilmesinin ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı, Spor Kurulu Başkanı Yıldırım Kaya'dan büyük bir iddia ortaya atıldı. Kaya, federasyon listesinin AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapıldığını belirtti.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Seçimli Genel Kurulu'na tek aday olarak giren Nihat Özdemir'in, 179 oy ile başkanlığa seçilmesinin ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı, Spor Kurulu Başkanı Yıldırım Kaya'dan büyük bir iddia ortaya atıldı. Kaya, federasyon listesinin AKP Genel Başkanı tarafından yapıldığını belirterek bu duruma sert tepki gösterdi. Kaya, "Ülkemizdeki tüm federasyonlar artık tamamıyla siyasallaşmıştır. Özerk olan federasyonların artık hiçbir anlamda özerkliği kalmamıştır" ifadesini kullandı.

AKP Genel Başkanı Tek Adam Her Şeyi Belirlemeye Devam Ediyor...

Açıklamalarda bulunan Kaya, "Türkiye Futbol Federasyonu seçimlerini delegeler seçmemiştir. Sayın Cumhurbaşkanı yönetimi liste yapıp atamıştır. Bütün federasyonları atadığı gibi tabii ki böyle bir anlayış ve düşünce yapısı Türk sporunun gelişmesini engellemektedir. Liyalata değil partizanca anlayış Türk sporunun gelişimini engellemektedir" dedi.

Federasyonların siyasallaştığını belirten Kaya, "Ülkemizdeki tüm federasyonlar artık tamamıyla siyasallaşmıştır. Özerk olan federasyonların artık hiçbir anlamda özerkliği kalmamıştır ve tamamıyla siyasal iktidarın yönetmesi ve yönlendirmesi liyakata değilde benim partimden olsun ne olursa olsun anlayışı Türk sporunu bitirmiştir. Bu bütün kulüplerin batmasına neden olmuştur" şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberleri

Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 16 bin 170'e ulaştı
Felakette ikinci gün
Can kaybı 912'ye yükseldi
Can kaybı 912'ye yükseldi
Şanlıurfa-Diyarbakır yolu yine kapatıldı