CHP'li Müslim Sarı'dan ''AKP seçmeni 3 halkaya ayrıldı'' açıklaması

Son dönemde yaşanan siyasi gelişmeleri değerlendiren CHP'li Sarı, AKP seçmeninin 3 halkaya ayrıldığını ve 'rant odaklı' güçlerin AKP gemisini terk etmeye başladığını söyledi.

İktidarın ekonomi politikası ve son dönemde yaşadığı kırılmalar hakkında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM) Üyesi Müslim Sarı, rant odaklı güçlerin AK Parti gemisini terk etmeye başladığını söyledi.

KRT TV’de katıldığı programda AK Partinin hikayesini kaybettiğine dikkat çeken Sarı, “Eskiden de krizler vardı. Krizlere müdahale eden bürokratlar, liyakatli kadrolar vardı. Artık yok. Çapsızlaşan, sorun çözme kapasitesi ortadan kalkmış bir AK Parti iktidarı var. AK Parti hikayesini kaybetti, bir dönem kapanıyor. Altılı Masa, Cumhuriyet için yeni bir parantez açacak, yenilenme dönemi başlayacak” değerlendirmesinde bulundu.


'DENGEYİ KURAMIYORLAR'

AK Parti’nin kendi çekirdeğine çekileceğini ve o çekirdekle baş başa kalacağını söyleyen CHP’li Sarı, AK Parti seçmeninin 3 halkaya ayrıldığını, bu halkalarda kırılmalar yaşandığını anlattı.

Sarı, “AK Parti'nin bir çekirdek oyu var. Ne olursa olsun Erdoğan’a oy verecek bir kitle var. Bu çekirdeğin arkasında iki halka var. AK Parti'ye körü körüne bağlı olmayan ama sosyo-ekonomik gelişmelere göre değişebilen ve AK Parti'nin doğal tabanı içinde olmayan ama AK Parti'nin hamleleriyle ulaşmak istediği halka. AK Parti zaten bu halkayı kaybetti, şimdi ise ikinci halkayı kaybediyor. İkinci halkadaki seçmen kitlesi kendi ekonomik durumuna göre oy verecek kitle. AK Parti dengeyi kuramayınca rant odaklı güçler de AK Parti'yi terk etmeye başladı” şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Özgür Özel'den Çerkes Soykırımı mesajı
Aynı felaketin Türkiye'de de yaşanabileceğini düşünmek bir vehim değil
Parti kapatılmadı binayı taşıdık
Milli yas ilan edildi, bayraklar yarıya indi
Erdoğan seçimden ders almamış, yargıya müdahalede ısrarcı