CHP'li Özel'den Çavuşoğlu'na: Konsoloslukta konuşarak Almanya'ya kafa tutulmaz

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Manisa İl Kadın Kolları Başkanlığı'nın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için düzenlediği basın toplantısında, gündemdeki konularla ilgili konuştu. CHP'li Özel açıklamasında, Dışişleri...

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Manisa İl Kadın Kolları Başkanlığı'nın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için düzenlediği basın toplantısında, gündemdeki konularla ilgili konuştu. 

CHP'li Özel açıklamasında, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Almanya'da, Türkiye Konsolosluğu'nun rezidansında konuşmasını sert bir dille eleştirdi. Bakan Çavuşoğlu'nun Türkiye Konsolosluğu'nda anayasa değişikliğiyle ilgili 'evet' yönünde konuşmasının yanlış olduğunu dile getiren CHP'li Özel, "Almanya'nın bizim bakanlara izin vermediğini öğrendiğimizin 9 dakika sonrası meclis kayıtlarında var, çıktık bunu kınadık. Türkiye'de 'Hayır' diyenlere nasıl salonlar verilmiyorsa, örneğin kendim gittim Konya'nın Akşehir'inde, bizim zamanımızda yapılmış binası var. Ama 'hayır' konuşacağım için binayı belediye vermedi. Biz de kullanılmayan bir düğün salonunda 'hayır' konuşması yaptık. Türkiye'nin dört bir yanında 'hayır'cılara salon verilmezken, Almanya'nın 'evet' konuşması için giden birilerine salon vermemesini ilk biz kınadık. Çünkü düşünce özgürlüğü, ifade özgürlüğü, kimsenin görüşünün sudan sebeplerle kısıtlanmasına karşı temel karşı çıkacak olan yine sosyal demokratlardır. Sonra Cumhurbaşkanı 'Ben Almanya'ya gideceğim' dedi. Peşinden Devlet Bahçeli 'Onu yalnız bırakmam' dedi. Orada Bahçeli'yi uyardık. 'Bunlar Hansa konuşmaz, Hasan'a konuşur. Bunların meselesi Almanya'ya laf söylemek değil, içerde iç siyaset malzemesi üretmektir' dedik. Çavuşoğlu çıktı, 'Almanya'ya gideceğim. Orada gerekli toplantıyı yapacağım' dedi. Destekledik. Gitsin konuşsun. Ama gördüğümüz tablo utanç verici bir tablodur. Sayın Çavuşoğlu, Almanya'da Türk konsolosluğunun rezidansının, yani Türk Konsolosunun oturduğu evinin bahçesinde vatandaşlarımıza konuşuyordu. Sayın Çavuşoğlu siz Dışişleri Bakanısınız. Bunu bilmeniz lazım. Orası Türkiye toprağı, Almanya toprağı değil. Sayın Çavuşoğlu yiğitseniz, mertseniz, 'Gider konuşurum' dediyseniz hiç olmazsa konsolosluğun önündeki sokağa çıkaydınız. Konsolosluğun önünde konuşaydınız da Alman topraklarında 'Ben konuşurum' lafınızın arkasında olaydınız. Orası Türk toprağıdır. Orasının diplomatik dokunulmazlığı vardır. Ha İstanbul'da havaalanında konuşmuşun, ha Hamburg'da konsolosluğun bahçesinde konuşmuşsun. Bu nasıl yiğitlik, Almanya'ya karşı had bildirme. Bu kimsenin gözünden kaçmadı" diye konuştu. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.