CHP'li Pala ”Sağlık çalışanlarının beslenme koşulları iyileştirilmeli”

CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala, sağlık çalışanlarının hastanelerdeki yemek hizmetleriyle ilgili sorunları TBMM gündemine taşıdı. Pala, yetersiz beslenme koşullarının sağlık çalışanlarının sağlığını tehdit ettiğini vurgulayarak, acil önlemler alınması gerektiğini belirtti.

CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala, sağlık çalışanlarının hastanelerdeki yemek hizmetleriyle ilgili yaşadığı sorunları TBMM gündemine taşıdı. Pala, "Sağlık çalışanlarının sağlıklı beslenme koşullarının sağlanması ve hastanelerde sunulan yemek hizmetinin kalitesinin artırılması için acil önlemler alınması gerekiyor" dedi.

Pala, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’na yanıtlaması için TBMM Başkanlığı’na bir soru önergesi sundu. Önergesinde, sağlık çalışanlarının gıda güvenliği açısından sorun yaşamadan beslenmeleri gerektiğini vurguladı. Hastane yemekleriyle ilgili gelen şikayetleri dile getiren Pala, "Sağlık çalışanlarının beslenme koşullarının iyileştirilmesi şart" ifadelerini kullandı.

Pala, şunları belirtti:

"Farklı illerde ve sağlık kuruluşlarında görev yapan sağlık çalışanlarından, yataklı tedavi kurumlarındaki yemeklerin porsiyonlarının küçük, besin değerlerinin düşük, çeşitliliğinin sınırlı ve hijyen koşullarının yetersiz olduğuna dair şikayetler alıyoruz. Bazı hastanelerde yemeklerden paslı cisimler, böcekler ve cam parçaları gibi yabancı maddelerin çıktığı ve uygunsuz pişirme süreçleri nedeniyle gıda zehirlenmeleri yaşandığına dair örnekler de mevcut. Yetersiz ve gıda güvenliğini tehdit eden yemek hizmetleri, bir yandan sağlık çalışanlarının haklarını ihlal ederken, diğer yandan fiziksel güçlerini ve konsantrasyonlarını olumsuz etkiliyor. Bu durum, sağlık çalışanları arasında diyabet ve kalp hastalıkları gibi kronik hastalık riskini artırarak hasta güvenliğini tehlikeye atabilir. Sağlık çalışanlarının sağlıklı beslenme koşullarının sağlanması ve hastanelerdeki yemek hizmetinin kalitesinin artırılması için acil önlemler alınması şart."

Pala, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’na yönelttiği soru önergesinde, sağlık kuruluşlarındaki yemek hizmetine ilişkin yapılan şikayetlerin sayısını ve içeriğini, sağlık kuruluşlarında bildirilen gıda zehirlenmelerinin sayısını, yemek hizmetinin kalitesini denetlemek amacıyla düzenli bir denetim yapılıp yapılmadığını ve bu denetimlerin sonuçlarını sordu. Ayrıca, sağlık çalışanlarının sağlıklı beslenme haklarını güvence altına almak için Bakanlığın bir eylem planının olup olmadığını da talep etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.