CHP'li Sağlar mülakat skandalını Meclis'e taşıdı

CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, 15 Temmuz sonrası ihraç edilen öğretmenlerin boşluğunu doldurmak amacıyla sözleşmeli öğretmen alımı yapılacağını belirtti."Ancak mülakatlarda yaşanan skandalların ardı arkası kesilmiyor"...

CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, 15 Temmuz sonrası ihraç edilen öğretmenlerin boşluğunu doldurmak amacıyla sözleşmeli öğretmen alımı yapılacağını belirtti.

"Ancak mülakatlarda yaşanan skandalların ardı arkası kesilmiyor" diyen Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın cevaplandırılması istemiyle şu soruları yöneltti:

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 15 Temmuz darbe girişiminin ardından açığa aldığı ve ihraç ettiği öğretmenlerden doğan boşluğu kapatmak için geliştirdiği sözleşmeli öğretmen uygulamasının mülakatında yaşandığı iddia edilen skandallar kamuoyunda tartışma yaratmıştır.

İddiaya göre; mülakata giren adaylara “ Hangi gazete ve köşe yazılarını takip ediyorsunuz'', “Ömer Halis Demir kimdir?'', Tarık Akan hakkında ne düşünüyorsun?'', “Cemil Meriç kimdir?'', Reis denilince aklına kim geliyor?'' gibi sorular sorulmuştur.

Skandal iddialardan bir diğeri de; Ankara’da düzenlenen mülakatlarda öğretmenlere hiç soru sorulmadığı, öğretmenlere soru zarflarının çektirilmediği, ad-soyad, nereden mezun olduğu, nereli olduğu soruları ile yetinildiği belirtilmektedir. Mülakata giren öğretmenler mülakatı kazanacak öğretmenlerin listelerinin zaten hazır olduğunu iddia etmektedir.

Bu çerçevede:

1) Mülakatın öğretmenlere soru zarfı çektirilmeden yaptırıldığı doğru mudur? Şayet bu iddialar doğru ise alınacaklar önceden mi belirlenmiştir?

2) Sayın Bakan “reis'' denilince sizin aklınıza kim geliyor? Bu soruya verilecek yanıt ile öğretmen seçmek arasındaki bağ nedir?

3) Liyakat ve donanıma göre öğretmen alımı bu sorular ile mümkün olabilir mi? Ne zaman tarafsız bir biçimde liyakat, bilgi ve donanım kriterleri altında alım yapacaksınız?

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

İYİ Parti Trabzon’da istifalar devam ediyor
Erdoğan, Gambiya Cumhurbaşkanı Barrow ile bir görüşme gerçekleştirdi
Meclis Başkanı Kurtulmuş bugün DEM Parti, İYİ Parti ve Saadet Partisi'ni ziyaret edecek
El sıkışıp eleştireceğiz
Yapılan açıklamalara bakarsanız yeni bir anayasa gözükmüyor