CHP'li Serkan Topal: İstenen sistemin adı, Anayasal padişahlık

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Meclis'teki konuşmasında getirilmek istenen sistemin Başkanlık sistemi değil, Anayasal bir Padişahlık olduğunu söyledi.Yüksek Mahkeme Üyelerinden, İl Başkanlarına kadar herkesin tek bir kişi...

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Meclis'teki konuşmasında getirilmek istenen sistemin Başkanlık sistemi değil, Anayasal bir Padişahlık olduğunu söyledi.

Yüksek Mahkeme Üyelerinden, İl Başkanlarına kadar herkesin tek bir kişi tarafından atandığı sistemin adının diktatörlük olduğunu dile getiren Topal sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bugün gelinen noktada kendi iradesiyle birlikte, milletin iradesini de tek bir kişiye bırakan bu taslağı destekleyenleri Tarih asla affetmeyecektir. Ve ne yaparsanız yapın öyle bir gün gelecek ki, Hun İmparatorluğundan, Göktürklere, Karahanlılardan, Büyük Selçuklu İmparatorluğuna, Osmanlı İmparatorluğundan, Türkiye Cumhuriyeti’ne, adınız, getirmeye çalıştığınız bu akıl almaz sistemle demokrasi ve cumhuriyete ihanet edenler içerisinde yer alacaktır. Çanakkale’de 7 düvele 'dur yolcu diyen, Amasya Genelgesi'nde milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararı belirleyecektir diyen, İstiklal Marşı'na 'Korkma' diye başlayan bu şanlı Millet, Dedesi tavuk kümesinde saklananları da unutmadı, Seyit Onbaşıyı da saltanat sevdalısı sizleri de unutmayacak, göğsünü bu hayasızca akına siper etmiş bizleri de unutmayacak.

">

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

'Şu ana kadar kayyım yaşanmamasından memnuniyet duydum'
Basını özgür bir Türkiye, demokrasimiz için şarttır
Akit yazarı, Cumhur'a seçim mağlubiyeti sebebiyle hesap sorulması gereken yerleri sıraladı
AK Parti bence geç kalıyor, hemen değişim yapmalı
CHP ile Gezi mahkumlarını salma pazarlığı mı?