CHP'li Sezgin Tanrıkulu'ndan Demirtaş ve Mızraklı'ya ziyaret

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş ve Selçuk Mızraklı’yı ziyaret etti. Tanrıkulu, Demirtaş'ın haksız yere tutuklu bulunduğunu ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin kararlarının dikkate alınmadığını belirtti.

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı'yı ziyaret etti. 

Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Tanrıkulu, Demirtaş ve Mızraklı'nın sağlık durumlarının iyi olduğunu ve moral olarak yüksek bir motivasyona sahip olduklarını belirtti. 

Tanrıkulu, T24'e verdiği demeçte, Selahattin Demirtaş'ın Türkiye'nin Kürt meselesinin merkezinde yer alan siyasi sorunlar nedeniyle uzun süredir tutuklu bulunduğunu ifade etti. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin, Demirtaş'ın tutukluluğunu haksız bulduğunu ve delillerin yetersiz olduğunu belirten birçok karar aldığını hatırlatan Tanrıkulu, ancak bu kararların uygulanmadığını ve Demirtaş'ın cezaevinde tutulmaya devam ettiğini vurguladı. 

Demirtaş'ın dosyasının şu anda istinaf aşamasında bulunduğunu belirten Tanrıkulu, tutuklu olan eski başkanın siyasi gelişmeleri dikkatle izlediğini ve bir gün Türkiye'nin Kürt meselesinin cezaevlerinden ve duruşma salonlarından bağımsız bir şekilde ele alınacağına inandığını ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.