CHP'li Sezgin Tanrıkulu'ndan HDP’nin Hazine yardımı hesaplarının bloke edilmesine ilişkin açıklama:

HDP’nin Hazine yardımı hesapları bloke edildi

Anayasa Mahkemesi (AYM), HDP’nin Hazine yardımı hesaplarına geçici olarak blokaj konulmasına karar verdi. Kapatma davasında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı’nın görüşünü açıklaması için belirlenen 10 Ocak öncesinde verilen karar, yediye karşı sekiz üyenin oyuyla alındı. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, "Anayasanın 149. ve AYM Kuruluş Yasasının 52.Maddesi uyarınca bu tedbir kararının da oy çokluğu değil 2/3 nitelikli çoğunlukla verilmesi gerekmektedir. Karar kanımca yok hükmündedir" açıklamasını yaptı. 

AYM, HDP’nin kapatılması istemiyle açılan davada, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı’nın, partinin Hazine yardımlarının bulunduğu banka hesaplarına bloke konulması talebini görüştü. Yüksek Mahkeme, başsavcılığın talebini tedbiren kabul ederek, HDP hesaplarına geçici olarak bloke edilmesine karar verdi. 

Konuya ilişkin olarak sosyal medya hesabından açıklama yapan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, şu ifadeleri kullandı: 

"HDP’ye seçim yardımına ilişkin olarak verilen kararın oy çokluğuyla verildiği basına yansımıştır. Anayasanın 149. ve AYM Kuruluş Yasasının 52.Maddesi uyarınca bu tedbir kararının da oy çokluğu değil 2/3 nitelikli çoğunlukla verilmesi gerekmektedir. 

Karar kanımca yok hükmündedir." 

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

'Soyadının ağırlığını taşımaktan aciz' sözlerine yanıt geldi
ABD'den Türk şirketlere yeni yaptırımlar gündemde
Ece Üner'den AKP'nin Taksim ablukasına sert tepki geldi: 'Şizofren oldum bu ülkede!'
Ece Seçkin'in Albüm Kapağı Arabistan'da Başörtülü Olarak Yayınlandı! Ünlü Şarkıcı Tiye Aldı!
Sertab Erener 21 yıl sonra Eurovision sahnesinde!