CHP'li Tanrıkulu'dan hükümete acil uyarı: Tekstil sektörü çöküşün eşiğinde

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır Tekstil Organize Sanayi Bölgesi’nde tekstil sektöründeki krizi vurguladı. Kapasite sorunu yaşayan fabrikaların istihdam potansiyelinin çok altında çalıştığını belirtti ve hükümeti sektörü desteklememekle eleştirdi.

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır Tekstil Organize Sanayi Bölgesi'nde yaptığı ziyaret sırasında tekstil sektörünün içinde bulunduğu krizi ele aldı. Tanrıkulu, tekstil sanayicileri ve işçilerle bir araya gelerek sektördeki sorunları yerinde gözlemledi.

Tanrıkulu, bölgede bulunan 64 fabrikanın tam kapasiteyle çalışması halinde 20 binden fazla kişiye istihdam sağlayabileceğini belirtti, ancak şu anda sadece 5 bin kişinin çalıştığını ifade etti. Üretim kapasitelerinin yüzde 30 ila yüzde 50 seviyelerine düştüğüne dikkat çeken Tanrıkulu, maliyet artışları ve döviz kurlarındaki istikrarsızlığın ihracatçıları olumsuz etkilediğini, bu nedenle Mısır, Bangladeş ve Fas gibi ülkelere kayış yaşandığını vurguladı.

Tekstil sektörünün hem Diyarbakır hem de Türkiye ekonomisi için kritik bir rol üstlendiğini belirten Tanrıkulu, hükümetin sektöre duyarsız kaldığını öne sürdü. "Ham madde ve girdilerin büyük çoğunluğu yerli olan ve yüksek katma değer üreten bu sektör, istihdam açısından da büyük önem taşıyor. Ancak hükümet, sektörü desteklemek yerine adeta batırmak için çalışıyor" dedi.

Tanrıkulu, acil tedbirler alınması gerektiğini belirterek, "Tekstil sektörünün sorunlarını çözecek kalıcı önlemler alınmalı. Aksi takdirde, fabrikalar kapanmaya başlayacak. Diyarbakır'dan bu konuda uyarıyorum" şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.