CHP'li Taşcıer: Vergi aflarıyla Hazineyi boşaltan iktidar eczacıları hedef gösteriyor

CHP'li Gamze Taşcıer, eczanelere yönelik yapılan denetimlerde kesilen yüksek cezaları eleştirerek, "Eczacılar, yüksek enflasyon ve bütçe açığının sorumlusu değildir" dedi.

CHP Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, eczanelere yönelik yapılan denetimlerde kesilen yüksek cezalara sert tepki gösterdi. Taşcıer, eczacıların yüksek enflasyon ve bütçe açığını suçlamak için hedef gösterildiğini belirterek, bu uygulamaların etik olmadığını vurguladı.

CHP Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, eczanelere yönelik yapılan denetimlerde kesilen yüksek cezalara tepki gösterdi. Taşcıer, eczacıların yüksek enflasyon, fahiş fiyatlar ve devasa bütçe açığının sorumlusu olmadığını vurguladı.

Taşcıer, iktidarın eczacıları hedef gösterdiğini belirterek şunları ifade etti: "Eczacılar, ülkemizdeki ekonomik sorunların sorumlusu değildir. Vergi aflarıyla Hazineyi boşaltan iktidar, eczacıları suçlama yoluna gitmektedir. Eczacıların, baskın benzeri denetimlerle cezalandırılması etik ve vicdani açıdan kabul edilemez. Eczanelere yapılan vergi denetimleri ve kesilen yüksek cezalar, 'Şafak Baskınları'na benzer bir yaklaşımı yansıtmaktadır."

Her yıl rutin bir şekilde gerçekleştirilen vergi denetimlerinin bu yıl baskın şeklinde yapılmasını eleştiren Taşcıer, eczacıların vergi kaçakçısı gibi gösterilmesini kabul etmediklerini dile getirdi. "Meslek onurunu zedeleyen bu uygulamalara derhal son verilmesini talep ediyoruz" dedi.

Taşcıer, enflasyonun zirveye ulaştığı 2023 yılında yandaş şirketlerin 660 milyar lira vergi borcunun silindiğini, 2024 bütçesinde ise 'vergi indirimi, muafiyet, istisna' adı altında 2 trilyon 210 milyar TL'lik vergiden vazgeçildiğini hatırlatarak, "Ne yazık ki, iktidar dün yaptığı haksız vergi düzenlemelerini bugün eczanelerden çıkarmaya çalışıyor" şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.