CHP''li Tekin Bingöl: TBMM işe bağlı intiharları araştırsın

CHP Milletvekili Tekin Bingöl, işe bağlı intihar oranlarının belirlenmesi için TBMM Başkanlığı’na araştırma teklifi verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, TBMM'ye verdiği araştırma teklifinde işe bağlı intihar olaylarının belirlenmesini istedi.

Türkiye’deki gerçek işsiz sayısının ise 5 milyon 872 bine ulaştığını kaydeden Bingöl şu ifadeleri kullandı: “Son 10 yılda üniversite öğrencisi sayısının 2 milyondan 7 milyona çıktığı Türkiye, “diplomalı işsizler ülkesi” olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. AKP iktidarıyla, her 4 gencimizden birisi eğitim imkanı ve iş bulamaz hale gelmiştir. İşsiz olduğu, atanamadığı, ihraç edildiği gerekçesiyle intihar eden gençlerin sayısı her geçen gün artmaktadır.”

2017’DE EN AZ 89 İŞÇİ İNTİHAR ETTİ

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi’nin iş cinayetleri raporuna göre 2017 yılında en az 89 işçinin işyeri içinde (işyeri dışında ise işe bağlı olarak) intihar ettiğini kaydeden Bingöl, “İşçi intiharlarının en önemli nedenleri olarak borç, mobbing ve işsizlik gösterilmektedir. Bununla birlikte TÜİK verilerine göre geçim zorluğu Türkiye’de intihar nedenleri arasında 3. sırada bulunmaktadır. İşçi intiharları, Türkiye’deki işsizlik rakamları ile paralel bir artış göstermektedir. İşe bağlı intiharların önlenmesi için öncelikle bu intiharların iş cinayeti olarak değerlendirilmesi gerekmektedir. İşe bağlı intiharların iş cinayeti olarak kabul edilebilmesi, gençlik üzerinde işsizliğin yarattığı psikolojik sebeplerin araştırılması ve tüm bunların yarattığı vahim sonuçların önüne geçilmesi için gerekli önlemlerin alınması amacıyla Anayasa’nın 98. ve İçtüzüğün 104. ve 105. Maddeleri gereğince bir Meclis Araştırması açılmasını arz ve teklif ederiz” dedi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Erdoğan, CHP’ye sıcak mesajlar vererek bir taşla iki kuş vurmayı hedefliyor olabilir
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanıyor
Erdoğan kamuda işe alım eleştirisi yapan AK Partiliye sinirlendi
Eski İYİ Parti üyesi Yusuf Halaçoğlu, yeni bir parti kurma hazırlığı içinde: Adını duyurdu!
"İsrail, Hamas’ın taleplerini kabul etmeyecek ve savaşmaya devam edecektir"