CHP'li Torun'dan Gündeme gelen "inceller" için araştırma önergesi

CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, İstanbul'daki cinayetlerin ardından incel gruplarının araştırılması için TBMM'ye önerge sundu. Torun, bu nefret gruplarının Türkiye'deki kökenleri ve etkileri üzerine bir komisyon kurulmasını talep etti.

CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, İstanbul'da İkbal Uzuner ve Ayşegül Halil'in Semih Çelik tarafından katledilmesinin ardından "incel" gruplarıyla ilgili bir araştırma önergesi verdi. Torun, bu suçların nasıl bir zemin bulduğunu ve bu grupların nasıl kolayca örgütlenip suç işleyebildiğini anlamak için önleyici çalışmalar yapılması gerektiğini vurguladı.

Torun, TBMM Başkanlığı'na sunduğu önergesinde, katilin bağlantılı olduğu kadın düşmanı nefret gruplarının TBMM bünyesinde kurulacak bir komisyon aracılığıyla araştırılmasını talep etti. "İncel" teriminin İngilizce "Involuntary Celibate" ifadesinden türediğini ve Türkçeye "istemsiz bekar" olarak çevrildiğini belirten Torun, bu grupların teknolojinin sağladığı imkanlarla Türkiye'de de örgütlenmeye başladığını vurguladı.

Dünya genelinde incel gruplarının gerçekleştirdiği şiddet olaylarının arttığını belirten Torun, bu grupların suç ağlarının özellikle "Dark Web" adı verilen karanlık ağda büyüdüğüne dikkat çekti. Araştırma önergesinde, Türkiye’de bu suç makinelerinin nasıl bir zemin bulduğunun ve nasıl kolayca örgütlenip suç işlediğinin anlaşılması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, suçların önlenmesi için gerekli önlemlerin alınmasının önemini vurguladı.

Torun, Türkiye'deki incel yapılanmalarının kökenleri ve gelişimlerinin araştırılması, nefret suçlarının yaygınlaşmasının önüne geçilmesi ve gençlerin bu suç yapılarına karşı korunması amacıyla verdiği önerge hakkında yaptığı açıklamada, TBMM’nin suç yapılanmalarıyla mücadelede aktif rol almasının zorunlu olduğunu belirtti. Ekonomik ve sosyal buhranın özellikle gençlerde yarattığı umutsuzluk ve geleceksizlik psikolojisinin, çocukların daha fazla korunmasına ihtiyaç duyduğunu da sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.