CHP'li vekilden cevapsız kalan iki kritik soru

ABC Gazetesi/ANKARATBMM'de hafta başında başlayan bütçe görüşmeleri devam ediyor. Dünkü bütçe görüşmeleri sırasında Genel Kurul'da söz alan CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, hükümeti temnsilen kabine sırasında oturan...

ABC Gazetesi/ANKARA
TBMM'de hafta başında başlayan bütçe görüşmeleri devam ediyor. Dünkü bütçe görüşmeleri sırasında Genel Kurul'da söz alan CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, hükümeti temnsilen kabine sırasında oturan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'a iki kiritik soru yöneltti.

Pekşen'in Meclis TV'den de yayınlanan soruları yanıtsız kaldı. Medyanın da 'duymadığı' o iki kritik soru ise AK-MHP uzlaşması ile yapılacak anayasa değişikliği ve 15 Temmuz darbe girişimi öncesi MİT'in hükümete sunduğu iddia edilen rapor hakkındaydı.

AKP REFERANDUMDAN VAZ MI GEÇTİ?

Pekşen, anayasa değişikliği sırasında TBMM'de 367'nin bulunması halinde referanduma gidilmeyeceğini açıklayan Numan Kurtulmuş'a daha önce yaptığı açıklamayı hatırlatarak "Sayın Başbakan Yardımcımızı dikkatlice dinledim. Bugüne kadar anayasa değişikliği konusunda söylenen görüşlere bir yeni söylem geldi diye düşünüyorum. Çünkü daha önce söylenen şey şuydu: 367'yi bulsak dahi halk oylamasına gideceği yönünde bir görüşü vardı siyasi partinizin, iktidarın. Ama bugün Sayın Başbakan Yardımcısı 367'yi bulduklarında halka gitmeyecekleri yönünde bir cümle sarf etti. Yanlış anladım mı, acaba doğrusu bu mu, görüş bu mu?" diye sordu.

MİT'İN İSTİHBARAT RAPORU

CHP'li Haluk Pekşen'in Kurtulmuş'a yönelttiği ikinci soru ise 15 Temmuz darbe girişimi hakkındaydı. Pekşen, "Sayın Başbakan Yardımcısı, yine FETÖ'yle mücadele konusunda her türlü tedbiri titizlikle, dikkatlice aldıklarını söylüyor. Ben de şunu öğrenmek istiyorum: Millî İstihbarat Teşkilatı 15 Temmuzdan önce kendilerine 1.715 kişilik bir isim listesi verdi. 15 Temmuz gecesi bu 1.715'in 1.685'i elinde silahlarla meydanlardaydı. O hâlde niçin tedbir almadıklarını da kamuoyuyla paylaşırsa biz de öğrenmiş oluruz." diye sordu.

KURTULMUŞ "367'Yİ AŞSAK BİLE MİLLETE SORARIZ" DEMİŞTİ

Yapılması planlanan anayasa değişikliğini, 367 oya ulaşması halinde de halka götüreceklerini belirten Kurtulmuş, "Belki CHP Grubundan da Cumhurbaşkanlığı ya da başkanlık sistemine 'evet' diyecek arkadaşlar olur. Bir kez daha söylüyorum; 367'yi bulsak dahi...Türkiye siyaseti için önemli bir değişimdir bu. Bu, parlamentoda yeterli çoğunluğu bulsa dahi bunu millete götürmek boynumuzun borcudur. 367'yi aşsa bile götürür, bunu millete sorarız, çünkü tarihi bir değişimdir." diye konuşmuştu.

Kurtulmuş'un da Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı bu açıklama, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önce yaptığı "367'yi bulsak da milletimize gideceğiz" açıklaması üzerine yapılmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

"Ayrıca Meral Akşener çok değerli bir insan"
İbrahim Efe'nin düşüşü olay olmuştu: İstifa etti!
Müsavat Dervişoğlu İYİ Parti’nin genel başkanı seçildi
Hakan Fidan, Riyad'a gidiyor
Seçim Gecesi Skandallarına Bir Yenisi Daha Eklendi: AKP'li Belediye'den 100 Milyon Liralık Fatura!