CHP'li vekilden flaş açıklama: Ankara'dan sonra Güneydoğu Anadolu için de uyardı!

"Ankara alarm veriyor" demeciyle Ankara'da devlet hastanelerinde boş yatak kalmadığı konusunda uyarılarda bulunan CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, bu kez de Güneydoğu Anadolu Bölgesi için uyarıda bulundu.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, "Diyarbakır'ın günlük vaka sayısı 600'ü buluyor. Güneydoğunun hali içler acısı durumda" dedi.

Kovid-19 vaka sayıları Türkiye genelinde artmaya devam ederken, CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, "Sağlık Bakanlığı, gerçek verileri halktan saklamaya çalışıyor ama sağlık çalışanlarımızdan aldığımız bilgiler bölgede büyük sıkıntılar yaşandığını ortaya koyuyor. Güneydoğunun hali içler acısı" dedi. Sağlık Bakanlığı, Türkiye genelinde günlük koronavirüs vaka sayısını halen 1000'li rakamlarda açıkladığını söyleyen Emir, "Ancak sadece Şanlıurfa'da günde 700'e yakın pozitif vaka tespit edildiğini biliyoruz. Şanlıurfa'da biri üniversite hastanesi olmak üzere dört hastanede de Kovid-19 için boş yoğun bakım yatağı kalmadı. Bu kadar çok vaka artışı yaşanınca temaslı kişileri kontrol etmekle görevlendirilen filyasyon ekipleri de yetersiz kalıyor. Ne yapacağını bilemez hale gelen Sağlık Bakanlığı, Şanlıurfa'da hiçbir sağlık eğitimi almamış Müftülük ve Milli Eğitim personelini de filyasyon ekibi olarak görevlendirdi. Hatta bu da yetmeyince daha birkaç gün önce Karaköprü Diş Hastanesi'nde bir temizlik personeli, temaslı kişilerden sürüntü almaya başladı" diye konuştu.

'DİYARBAKIR'DA GÜNLÜK 600 VAKA'

Diyarbakır'da da 1 Haziran öncesinde günlük vaka sayısı 70'lerdeyken, bugün 600'e ulaştığını kaydeden Emir, sözlerini şöyle sürdürdü: "1 Haziran öncesinde Diyarbakır'da yoğun bakımda tedavi gören günlük hasta sayısı 10 civarındaydı, fakat bugün itibariyle 100'ü geçti. Kovid-19 hastalarına yoğun bakım hizmetinin verilebildiği yatakların hepsi dolmuş durumda. Filyasyon ekipleri, Şanlıurfa'da olduğu gibi bu ilimizde de yetersiz kalıyor."

'HASTALAR YOĞUN BAKIM SIRASINA GİRDİ'

"Batman'da da 1 Haziran'dan bu yana toplam vaka sayısı 10 bine ulaştı. Günde yaklaşık 700 test yapılırken, bunun 350'si pozitif çıkıyor. Yoğun bakım yataklarının hepsi dolmuş durumda. 300 yatak kapasiteli bölge devlet hastanesinde şu anda 450 hasta yatıyor. Servislerde yoğun bakım sırası bekleyen onlarca hasta bulunuyor, hatta bu sırayı beklerken yaşamını yitiren hastalar var. Bu şekilde son bir haftada 7 hastanın hayatını kaybettiğini biliyoruz. Sağlık çalışanları da perişan halde. Son bir ay içerisinde Batman'da 10 doktor istifa etti, beş sağlık personeli de emeklilik dilekçesini verdi."

'SAĞLIK EMEKÇİLERİNE TEST YERİNE 'KAFA İZNİ'...'

Şırnak ve Siirt'in yanı sıra bu illere komşu olan Hakkari'de de benzer sıkıntıların yaşandığını ifade eden Emir, "Şırnak'ta günlük 200'e yakın test yapılabilirken pozitif vaka sayısı 80'i buluyor. Ancak, çok fazla risk altında olan sağlık emekçilerine belirti göstermesine rağmen test yapılmıyor. Bu kişiler, 'kafa izni verdik' denilerek evlerine gönderiliyor ve iyileşmeleri bekleniyor. Şırnak'la birlikte Siirt ve Hakkari'de tek devlet hastanesi bulunuyor ve bu hastanelerde de Kovid-19 için ayrılan yoğun bakım yatakları tamamen dolu durumda. Bu illerden de artık hastalar Şanlıurfa ve Gaziantep'e yönlendiriliyor" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Lohusa Sendromu Uyarısı: Bu Belirtileri Görüyorsanız Dikkatli Olun!
Diyabetliler Dikkat! Baklavaya Şekersiz Eşlikçi Bulundu! Karadeniz'lilerin Sırrı
Mevsim Geçişlerinde Burun Tıkanmasına Son: Bu Yöntemle Sadece 10 Saniyede Nefes Almaya Başlayın!
Kalp Sağlığınızı Güvene Alın! Damar Tıkanıklığına Son Veren Mucizevi İçecek: Günde 2 Bardak Yeter
Hastaneye 5 yıl boyunca fazla fatura kesmişler