CHP'li Yarkadaş: Gazetecilere gözdağı süreci devam ediyor

Evrensel'in Mersin muhabiri Cemil Uğur'un tutuklanmasına dair konuşan Barış Yarkadaş, 'CHP olarak Uğur'un dava sürecini takip edeceğiz' dedi.CHP İstanbul Milletvekili ve Medyaya Yönelik Baskıları İzleme Komisyonu Üyesi Barış...

Evrensel'in Mersin muhabiri Cemil Uğur'un tutuklanmasına dair konuşan Barış Yarkadaş, 'CHP olarak Uğur'un dava sürecini takip edeceğiz' dedi.
CHP İstanbul Milletvekili ve Medyaya Yönelik Baskıları İzleme Komisyonu Üyesi Barış Yarkadaş, tutuklanan Evrensel'in Mersin muhabiri Cemil Uğur’a dair açıklama yaptı.
Uğur'un Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarıldığı dakikalarda Yarkadaş, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığının Uğur’un yeniden tutuklanması talebiyle mahkemeye başvurduğunu, mahkemenin de savcılığın itirazını yerinde görerek tutuklama kararı verdiğini söyledi.
Uğur’un “Terör örgütüyle ilişkili olmakla'' suçlandığını belirten Yarkadaş, Evrensel’e verdiği demeçte şunları söyledi: 

“Siz bu haberi yayına hazırlarken meslektaşımız hakkında verilen gıyabi tutuklama kararı vicahiye çevrilecek ve Uğur muhtemel 21-22 sularında cezaevine gönderilecek. Tabii bu durum gazetecilere yönelik gözdağı sürecinin sürdüğünü gösteriyor. Bunca gün gözaltında kalan bir gazeteci, mahkemede serbest bırakılıyor ancak savcılık ısrarla tutuklanmasını istiyor ve savcılığın istediği gerçekleşiyor. Türkiye’de gazetecilik yapmak gitgide zorlaşıyor. Daha birkaç gün önce İMC TV, Hayatın Sesi, TV10 ve Özgür Radyo susturuldu. Bu yetmedi, bir gazeteci daha cezaevine atıldı. İktidar, belli ki dışarıda tek bir muhalif ses kalmayana dek gözdağı operasyonlarını sürdürmeye kararlı. Türkiye’nin aydınları, gazetecileri ve sanatçıları da bu karanlık plana karşı aynı kararlılıkla mücadele etmeli ve teslim olmayacağını göstermelidir. Biz CHP olarak hem Cemil Uğur’un hem de cezaevindeki tüm gazetecilerin dava süreçlerini yakından takip edeceğiz.''

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Macaristan'a yapılan ilk resmi ziyarette bulundu
Özgür Özel, Erdoğan'a Sunduğu Dosyayı Açıkladı!
Adalet Bakanı Tunç: “Şu anda cezaevlerinde 65 bin 986 öğrenci var"
Atanamayan öğretmenler için 18 Mayıs günü Saraçhane'ye!
"Devlet yönetme adabına sığmaz"