CHP'li Yavuzyılmaz açıkladı: AKP'den köprü, tünel ve otoyol garanti ödemelerine 'güncel kur

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, köprü, tünel ve otoyolları işleten şirketlere yapılan garanti ödemelerine güncel kur ayarlaması yapılmasını eleştirdi. Osmangazi Köprüsü’nde geçiş ücreti 555 TL kalırken, Hazine’nin garanti ettiği geçiş ücreti 1.870 TL’ye yükselecek.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, köprü, tünel ve otoyolları işleten şirketlere yapılan garanti ödemelerine güncel kur ayarlaması yapılmasına sert tepki gösterdi.

Yavuzyılmaz’ın aktardığına göre, 1 Ekim 2024 itibarıyla Osmangazi Köprüsü’nde geçiş ücreti 555 TL olarak kalırken, Hazinenin şirkete garanti ettiği araç geçiş ücreti 1.870 TL’ye yükselecek. Böylece, Hazine’nin her köprüden geçen araç için ödeyeceği fark tutarı 1.315 TL’ye ulaşacak.

Yavuzyılmaz, X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"AK Parti, Yap-İşlet-Devret modeliyle yapılan köprü, tünel ve otoyolları işleten şirketlere ödenen garanti tutarlarına güncel kur ayarlaması yaptı!

- Osmangazi Köprüsü: Geçen araç ücreti 555 TL, garanti edilen araç geçiş ücreti 1.870 TL, Hazine’nin fark ödemesi 1.315 TL.
  
- Çanakkale Köprüsü: Geçen araç ücreti 585 TL, garanti edilen geçiş ücreti 760 TL, fark ödemesi 175 TL.
 
- Avrasya Tüneli: Geçen araç ücreti 156 TL, garanti edilen geçiş ücreti 238 TL, fark ödemesi 82 TL.
  
- Yavuz Sultan Selim Köprüsü: Geçen araç ücreti 70 TL, garanti edilen geçiş ücreti 204 TL, fark ödemesi 134 TL.

Ayrıca, bu projelerde garanti edilen günlük araç geçiş sayıları tutturulamazsa, Hazine, tutturulamayan her araç için Osmangazi Köprüsü’nde 1.870 TL, Çanakkale Köprüsü’nde 760 TL, Avrasya Tüneli’nde 238 TL ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde 204 TL ödeme yapmak zorunda kalacak!"

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.