CHP'li Yıldızlı'dan Bakan Tekin'e 'MESEM'deki yolsuzluk' sorusu!

CHP Kocaeli Milletvekili Harun Özgür Yıldızlı, MESEM projesinde yaşandığı iddia edilen yolsuzluğu TBMM’de gündeme taşıdı. Yıldızlı, Güçlü Kadınlar Derneği’nin devletten 2 milyon TL aldığına dikkat çekerek, bu paranın geri tahsil edilip edilmeyeceğini sorguladı ve tasarruf tedbirlerini eleştirdi.

CHP Kocaeli Milletvekili Harun Özgür Yıldızlı, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Kocaeli'deki MESEM (Mesleki Eğitim Merkezi) projesinde yaşandığı iddia edilen yolsuzluğu gündeme taşıdı. Yıldızlı, Güçlü Kadınlar Derneği Başkanı Tuğba Sarıcan Yıldız ile Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in birlikte çekilmiş bir fotoğrafını kürsüde göstererek, "Devleti 2 milyon TL dolandıran bu kadından bu parayı tahsil edebilecek birisi var mı? Gücünü nereden aldığı ortada" dedi.

Yıldızlı, 2023 yılında kurulan Kocaeli Güçlü Kadınlar Derneği'nin Başkanı Yıldız'ın, MESEM projesi kapsamında devletten yaklaşık 2 milyon TL aldığını, yolsuzluk ortaya çıkınca bu paranın yasal faiziyle birlikte ödenmesi gerektiğini vurguladı. Ancak, 4,8 milyon TL'lik bu meblağın geri ödenip ödenmeyeceğine dair bir belirsizlik olduğunu ifade etti.

İzmit Atatürk Meslek ve Teknik Lisesi'nde, MESEM kapsamında 22.500 hayali çırak kaydedildiğini iddia eden Yıldızlı, bu yolsuzluğun sadece okul müdürü ve yardımcısının üzerine yıkılamayacağını, daha büyük güçlerin işin içinde olduğunun açık olduğunu söyledi. Ayrıca, süreçle ilgili Milli Eğitim Bakanlığı’ndan hala bir açıklama gelmediğini belirtti.

Yıldızlı, tasarruf tedbirleri üzerine de eleştirilerde bulunarak, yolsuzluğa karışan paraların öğrencilerin ulaşım, yemek ve temizlik hizmetleri için kullanılabileceğini, ancak bu konudaki sessizliğin sürdürülmesine anlam veremediğini dile getirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.