CHP'li yönetici: İyi Parti ile CHP arasındaki buzlar kesinlikle eriyecektir

Millet İttifakı’nın iki üyesi CHP ve İyi Parti arasındaki karşılıklı yerel seçim tartışmaları sürerken Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın yeniden adaylık sözleri, muhalefet kulislerini hareketlendirdi.

Son seçimlerde resmen CHP’nin adayı olan İYİ Parti’nin de aday çıkarmayarak desteklediği Mansur Yavaş, Mart ayındaki seçimlerde yeniden aday olmak istediğini açıkladı. Yavaş, “Nasip olursa her insanın belediye başkanı olmaya devam etmek istiyorum. Bu dönemde olduğu gibi yeni dönemde de bir devlet adamına yakışır şekilde rozetsiz başkanlık yapmaya devam edeceğim. Bizim siyasi tartışmalarla kaybedecek vaktimiz yok. Ankara'da 25 yıl yaşanan travmayı yeniden yaşatmaya da hakkımız yok” sözlerini sarf etti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş’ın yeniden adaylığını ilan ettiği sırada sarf ettiği cümleler, CHP Genel Merkez yönetimi tarafınca da değerlendirildi. Konuyla ilgili BirGün’e konuşan bir parti yöneticisi, Yavaş’ın “bağımsız adaylığı” kastetmediğini bildirdi. Yavaş’ın seçimlere bağımsız girmesinin zor bir seçenek olduğunu bildiren CHP’li yönetici, “Yavaş’ın sözlerinden anlayabildiğimize göre kendisi, parti içindeki iktidar mücadelelerine taraf olmadığını hatırlatıyor ve başkanlık görevi haricinde bir icraatinin olmayacağını dile getiriyor. ‘Bana oy veren, vermeyen her insanın başkanıyım’ diyor. Kendisi özellikle Ankara siyasetine çok hakimdir. Pusulada altı oku görmediği için kendisine oy vermeyecek yüz binlerce insan var ve o da bu durumun farkında” dedi.

"Buzlar eriyecek"

Yavaş’ın bağımsız girmesi durumunda kazanamayacağını bildiğini ifade eden CHP’li yönetici, “İyi Parti ile CHP arasındaki buzlar kesinlikle eriyecektir. Sayın Yavaş’ın da bu tartışmalar haricinde kalacağını açıkça ifade etmesinin büyük katkısı olacaktır. Her iki partiye ve seçmenine net ifadeler kullanarak yerel seçimlerde yeniden ortaklaşmamızın önemini dile getirdi” diye konuştu.

"İttifaka zorluyor" 

CHP’nin Ankara milletvekilleri de genel düzce merkez yönetimi ile aynı görüşte. CHP ve İYİ Parti arasındaki gerilime dikkati çeken bir milletvekili, “Yavaş, sıcak siyasetin bir parçası olmadığını ifade ediyor. Ayrıca, her insanın belediye başkanı olduğunu vurguluyor. CHP ile İYİ Parti’nin yeniden ittifak yapması için zorlayıcı bir güç olmaya çalışıyor” şeklinde konuştu.

TIKLAYIN - Mansur Yavaş, adaylığını açıkladı: 5 yıl daha sizlerle birlikte olmak istiyorum

Politika Haberleri

Memleket Partisi'nde genel merkez ve otobüs boşaltıldı
Kadının Statüsü Genel Müdürü görevden alındı
Normalleşme umut verdi ama bir şey çıkmadı
TBMM'de öğretmen atama krizi! CHP Milletvekilinin soru önergesi 'kişisel' bulunarak geri çevrildi
Direne direne var olduk direne direne kazanacağız