CHP'li Yücel: "Kim olursa olsun CHP’ye, Halk TV’ye ve özgür basına bu şekilde parmak sallayamaz"

MHP lideri Devlet Bahçeli, CHP ve Halk TV'ye yönelik sert eleştirilerde bulundu, "Ayağınızı denk alın, sorgulatmayız!" dedi. CHP Sözcüsü Deniz Yücel ise Bahçeli'ye yanıt vererek, "Tehditler savurmak yerine aynaya bakmalı," ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Sinan Ateş cinayeti davasını takip eden CHP ve Halk TV'ye yönelik sert ifadeler kullandı. Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, "Halk TV ve CHP, ayağınızı denk alın. 4 soytarı muhabirle Milliyetçi Hareket Partisi'ni sorgulayamazsınız, sorgulatmayız!" diyerek, muhalefet partilerine açık bir tehditte bulundu.

Bu sözlerin ardından CHP Sözcüsü Deniz Yücel, Bahçeli'nin ifadelerine yanıt verdi. Yücel, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, Bahçeli'yi eleştirerek, "Türk siyaset tarihine AKP iktidarının 'koltuk değneği', 'payandası' ve 'küçük ortağı' olarak geçen şahıs gene tehditler savurmuş. Çürük arıyorsan önce aynaya bakacaksın!" dedi. Yücel, ayrıca, "Kim olursa olsun CHP’ye, Halk TV’ye ve özgür basına bu şekilde parmak sallayamaz!" şeklinde vurguladı.

Sinan Ateş cinayeti davasının ikinci duruşmasında Bahçeli, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i hedef alarak, "Provokatör CHP Genel Başkanının mahkeme kapılarında bir avuç MHP düşmanıyla esip gürlemesi, batık gemileri gibi sallanması tek kelimeyle yüzsüzlüktür," ifadelerini kullandı. Bahçeli, ayrıca, "Gerçekleri çarpıtarak katil arayanlar, timsah gözyaşları ile sabrımızı sınayanlar önce aynaya baksın, şeref ve haysiyetleri el verdiği ölçüde konuşmayı deneyeceklerdir," dedi.

Yücel, Bahçeli'nin tehditlerine karşı çıkarken, siyasetin bu tür bir üsluptan arındırılması gerektiğini vurguladı. "Her yerinizden lümpenlik akıyor fakat siyaseti bu üsluptan da, bu anlayıştan da kurtaracağız," diyerek, CHP'nin özgür basın ve demokratik değerler konusundaki duruşunu yinelemiş oldu. Sinan Ateş davası, Türkiye'deki siyasi tartışmaların merkezinde yer almayı sürdürürken, Bahçeli ve Yücel arasındaki bu söz düellosu dikkat çekiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.