CHP'li Yücel'den Narin Güran tepkisi "AKP iktidarda kaldıkça hiçbir çocuğumuzun canı güvende de

CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, partisinin MYK toplantısında Türkiye'deki çocuk güvenliğini ve adalet sistemini sert bir şekilde eleştirdi.

CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında Türkiye'deki çocuk güvenliği ve adalet sistemi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Yücel, hükümeti, toplumda etik değerleri bozan ve cemaat ile tarikatların etkisine göz yuman kişilerle ilişkilendirdi. Bu kişilerin bağımsız yargıya müdahale ederek gerçeklerin ortaya çıkmasını engellediğini vurgulayan Yücel, "Yitirdiğimiz evlatlarımızın sorumlusu bu kişiler" dedi.

Yücel, son dönemde Türkiye'nin gündemini meşgul eden küçük Narin Güran'ın ölümüne de değindi. Narin’in trajik ölümüne ilişkin, "Hak edenler hak ettikleri cezayı alsaydı, belki de Narin’e dokunmaya kimse cesaret edemezdi" diyerek, yargı sisteminin eksikliklerine ve toplumsal yozlaşmaya dikkat çekti.

Ayrıca, İstanbul Sözleşmesi'nin yürürlükten kaldırılmasını ve aile içi şiddet vakalarının göz ardı edilmesini eleştiren Yücel, mevcut iktidarın bu konuda etkisiz kaldığını belirtti. Millî Eğitim Bakanlığı'nın tarikatlara yönelik müfredat hazırladığını ve laik, bilimsel eğitimin geriye gittiğini söyleyerek, eğitimdeki yozlaşmaya da işaret etti.

Yücel, CHP'nin Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerine bağlı kalacağını ifade ederek, partilileri "Mustafa Kemal'in askerleri" olarak tanımladı. CHP’nin 102. kuruluş yıl dönümünü ve İzmir'in kurtuluşunun 102. yılını kutlarken, partinin ulusal bütünlüğü ve laikliği koruma konusundaki kararlılığını vurguladı.

Ekonomik sorunlara da değinen Yücel, AKP'nin emeklilik sistemini özelleştirme girişimlerini eleştirdi ve kıdem tazminatına yönelik olumsuz adımlara karşı CHP'nin tavır alacağını belirtti. Emekçilerin haklarını savunma konusunda kararlı olduklarını ifade etti.

Son olarak, AKP'nin dış politika tutarsızlıklarına ve Erdoğan'ın Mısır ve diğer ülkelerle olan ilişkilerindeki değişikliklere dikkat çeken Yücel, Türkiye’nin uluslararası arenada güvenilirliğinin zedelendiğini söyledi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.