CHP’nin Bahçelievler başvurusu reddedildi: 'Bu çifte standart!'

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, AKP'nin Bahçelievler'deki ilçe meclis üyeliği seçim sonuçlarına yaptığı itirazın ilçe seçim kurulu tarafından kabul edildiğini duyurdu. Çelik, kendi partilerinin belediye başkanlığı için yaptıkları itirazın ise reddedildiğini belirterek, bu durumu çifte standart

Türkiye'de yerel seçimler tamamlandı. CHP, sandıklardan birinci parti olarak çıktı ve İstanbul'un 26 ilçesini kazandı. Geri kalan 13 ilçede ise AKP galip geldi. Bahçelievler Belediye Meclisi seçiminde CHP zafer elde etti. Ancak, AKP'nin kazandığı Bahçelievler Belediye Başkanlığı seçim sonuçlarına CHP tarafından itiraz edildi. Bahçelievler İlçe Seçim Kurulu, CHP'nin itirazını reddetti, ancak aynı kurul AKP'nin belediye meclis üyeliği seçimlerine yapılan başvuruyu kabul etti.

'ÇİFTE STANDART'

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, yaşanan duruma tepki göstererek bunu 'çifte standart' olarak nitelendirdi. Yapılan belediye meclis üyeliği oylarının yeniden sayımında CHP'ye ekstra 1 oy yazıldığını ifade eden Çelik, şunları söyledi:

"Bahçelievler'de seçim kurulu, rakip siyasi parti lehine öne çıktığımız meclis üyeliği seçimine yapılan itirazı kabul etti, ancak belediye başkanlığı seçimine bizim itirazımızı reddetti. Bunun adı çifte standarttır! Aynı durum, Gaziosmanpaşa'da yeniden sayım kararı alınırken ve Ümraniye, Fatih gibi bölgelerde itirazlarımız reddedilirken yaşandı!

Bahçelievler'de yapılan meclis üyeliği yeniden sayımında 5 sandıkta +1 oy bizim lehimize yazıldı."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.