CHP’nin çocuk istismarları ve kayıp çocukların araştırılması önergesi Meclis’te reddedildi

Cumhuriyet Halk Partisi'nin çocuk istismarları ve kayıp çocuk vakalarının araştırılması amacıyla sunduğu grup önerisi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmedi.

CHP'nin çocuk istismarları ve kayıp çocuk vakalarının araştırılması amacıyla sunduğu grup önerisi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmedi. CHP Kadın Kolları Başkanı Asu Kaya, iktidarın tarikatlar ve siyasi güçlerin etkisine girdiğini belirterek, "Narin'in cansız bedeni neden 19 günde bulundu?" diye sordu. AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, çocukların korunması için bir araştırma komisyonu kurulması önerisinde bulunacaklarını ifade etti.

CHP, TBMM'de çocuk istismarları ve kayıp çocuk vakalarıyla ilgili önergesinin gündeme alınmasını istedi, ancak önerge AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

Asu Kaya, "Çocuklarımızı koruyamıyoruz. İktidar, çocukların yaşarken korunmasını sağlamak yerine, kayıplar olduktan sonra görevlerini hatırlıyor" dedi. Tarikatlar ve cemaatler üzerindeki etkiye de dikkat çeken Kaya, "Devlet nerede? Köylerde yoksunuz" ifadelerini kullandı. 

Saadet Partisi İstanbul Milletvekili İsa Mesih Şahin ise, "Bir evladımızın kaybı tüm geleceğimizin kaybıdır. Bu acı olayların önüne geçmek en önemli görevimiz olmalıdır" şeklinde konuştu. İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban da, "Çocukları koruyamıyoruz. Çocuklarda bile fikir birliği sağlayamıyoruz" dedi. 

DEM Parti Siirt Milletvekili Sabahat Erdoğan Sarıtaş, "Çocukların neden öldüğünü araştırmalıyız" diyerek iktidarın bu konudaki isteksizliğine dikkat çekti. 

AKP Grup Başkanvekili Akbaşoğlu, Narin’in katillerinin yargı önünde hesap vereceğini belirtti ve çocukları korumaya yönelik mevcut politikaların gözden geçirilmesi için bir araştırma komisyonu kurulacağını duyurdu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.