CHP’nin FETÖ Bağlantısı İddiasıyla Gündeme Gelen Genç Siviller Kurucusu Yeni Görevinde!

CHP Lider Özgür Özel'in FETÖ yapılanması olduğunu söylediği 'Genç Siviller'in kurucularından Muhammed Bilal Macit, Milli Eğitim Bakn Yardımcısı oldu. Detaylar haber içeriğimizde...

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Kemal Şamlıoğlu'nun görevden alınmasının ardından Milli Eğitim Bakan Yardımcılığı pozisyonuna Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürü Muhammed Bilal Macit atandı. Macit, özellikle FETÖ ile ilişkili olduğu öne sürülen ‘Genç Siviller’ oluşumunun kurucularından biri olarak biliniyor.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ‘Genç Siviller’i FETÖ'nün sosyal medya ve gençlik kampanyalarını yöneten bir yapı olarak tanımlamıştı. 2010’daki Anayasa değişikliği sürecinde ‘Yetmez Ama Evet’ kampanyasına en büyük destekçilerden biri olan Genç Siviller, FETÖ’nün Ergenekon ve Balyoz davalarındaki rolüyle de dikkat çekmişti.

Muhammed Bilal Macit’in, bu atanmanın ardından Milli Eğitim Bakan Yardımcılığı görevine getirilmesi, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Atamanın, FETÖ ile ilişkilendirilen kişilerin devlet kademelerinde yer alıp almayacağına dair endişeleri yeniden gündeme getirdiği ifade ediliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.