CHP'nin muhtarlarla toplantısına soruşturma açıldı

CHP Parti Meclisi Üyesi Hakkı Süha Okay'ın, İstanbul Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz ve İzmir Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ile birlikte 21 Mart Salı günü Nevşehir’in Gülşehir ilçesinde muhtarlarla yaptığı...

CHP Parti Meclisi Üyesi Hakkı Süha Okay'ın, İstanbul Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz ve İzmir Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ile birlikte 21 Mart Salı günü Nevşehir’in Gülşehir ilçesinde muhtarlarla yaptığı kahvaltılı toplantı hakkında soruşturma açıldı.

Gülşehir Cumhuriyet Savcılığı, Okay’ın bu kahvaltılı toplantısına katılan 83 muhtardan Gülşehir’li 50 muhtara soruşturma başlattı. 'İzinsiz toplantı yapmak' iddiasıyla açılan soruşturmada, Gülşehir Emniyet Müdürlüğü, muhtarlara soruşturmayı tebliğ ederek, ifadelerine başvurdu.

Muhtarlarla kahvaltı toplantısına soruşturma açılmasını sert sözlerle eleştiren Okay, “Türkiye’de görünen bir baskıcılık, tek adam düzeni gelmeden uygulamaya girmiştir. ''Hayır’ı engellemek için devletin tüm kurumları devrededir. Tüm bunlara rağmen Anayasa referandumunda ''hayır’ çıkacaktır'' dedi.

Okay, soruşturmaya “Devletin bürokratları, kamu görevlileri, geçmişte siyasal iktidara yandaşlık yapanların ağır bedeller ödediklerini unutmasınlar. Geçmişin bir kısım hakim ve savcılarının cezaevinde özgürlükleri kısıtladıkları için, hukuk dışı uygulamalarda bulundukları için, hem mesleklerinden hem hüviyetlerinden yoksun kaldıklarını kimse unutmasın'' sözleriyle tepki gösterdi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Sinan Ateş cinayeti davasında ilk duruşma tarihi belli oldu
Babacan uyardı: Fotoğraflarım kullanılarak insanlar dolandırılıyor!
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin EFES-2024 Tatbikatı İzmir'de gerçekleşti
Kuzey Makedonya vatandaşlığı almak isteyenler dikkat!
Bir anda borç batağına saplanabilirsiniz: Mobil bankacılık kullananlar dikkat!