CHP'nin Tüzük Kurultayı seyircisiz yapılacak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Akif Hamzacebi, görevi Önceki Genel Sekreter İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır'dan devraldı. Devir teslim törenine Genel Başkan Yardımcıları Fethi Açıkel, Muharrem Erkek ve Hatay...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Akif Hamzacebi, görevi Önceki Genel Sekreter İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır'dan devraldı. Devir teslim törenine Genel Başkan Yardımcıları Fethi Açıkel, Muharrem Erkek ve Hatay Milletvekili Serkan Topal da katıldı.

'SİVİL TOPLUM BASKI ALTINDA'
Görevi devralan Hamzaçebi, "Hedefimiz demokrasiyi bütün kurumlarıyla ülkemizde inşa etmektir. Türkiye'de siyaset alanı çok daralmıştır. Özellikle 15 Temmuz sonrası ilan edilmiş olan OHAL'le birlikte OHAL KHK'larıyla sivil toplum baskı altına alınmış ve siyaset alanı olağanüstü ölçüde daraltılmıştır. Böylesi dar bir alanda CHP bütün toplumun umudu olarak önemli görevi üstlenmiştir. Bu görevi tamamlamak Türkiye'de demokrasiyi bütün kurumlarıyla inşa etmek, sivil toplumu baskı altından kurtarmak, yoksulları, köylüleri, dar gelirlileri, umutsuz olan milyonları yeniden umutlu hale getireceğiz. Onları Türkiye'nin asli vatandaşı olarak refah ve huzur içinde yaşayacakları bir geleceğe mutlaka taşıyacağız. Başaracağız. Tüzük Kurultayına doğru giderken CHP'nin en önemli görevi budur" diye konuştu.

SEÇİLENLERLE SEÇENLER ARASINDAKİ BAĞ ZAYIFLAMIŞTIR
Seçilenlerle seçenler arasındaki bağ zayıflamıştır. Seçenler, vatandaşlar, yurttaşlar, bireyler seçimden sonra seçtikleri kişinin kendilerinin temsilcisi olup olmadığı konusunda tereddüde düşmektedirler. Bu çok önemli bir sorundur. Bu da siyasal katılımı azaltmaktadır. Siyasal katılım sadece sandığa gitmek olarak görülmemeli, ülkenin sorunlarına ilgi göstermek, tartışmak şeklinde düşünülmeli.

TÜZÜK ÇALIŞMAMIZIN ANA EKSENİ...
Gönüllü destek gruplarıyla, internet gruplarıyla iletişim kurmak, onları aktif olarak ülke meselelerinin içine çekerek söz sahibi olmalarını sağlamak bizim tüzük çalışmamızın ana ekseni olacaktır. Bu Tüzük Kurultayı en az 36. Kurultay kadar, hatta ondan çok daha fazla ilgi çekecektir. Bir siyasi parti reformunu hayata geçireceğiz. Bu tüzüğümüz bu reformu gerçekleştirecektir."

CHP'nin Tüzük Kurultayının nasıl yapılacağına ilişkin bir soru üzerine Hamzaçebi, "Partinin içişleri olduğu için seyircisiz, izleyicisiz bir tartışma ortamı içinde bu kurultayın yapılması planlanıyor" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Masrafı yok diye bol bol ekildi: Sarı altında hasat erken başladı!
Ankara' da sağanak yağış sürecek mi? 5 Mayıs 2024 Ankara hava durumu
O bebek maması markasında zararlı madde tespiti edildi: Ürünler toplatılıyor
Popüler mama markasında zararlı madde: Toplatılıyor!
Kaçak tarikat yurdunda şok edici koşullar! Çocuklar hijyenik olmayan ortamda yaşıyor