CIA Başkanı adayına ilişkin çarpıcı iddia

Çeviri: Oğuz BakırABD Başkanı Donald Trump’ın bir sonraki CIA yöneticisi adayı olan Gina Haspel, bazı Beyaz Saray yetkililerinin, terörist şüphelilerin sorgulanmasındaki rolünün dört kıdemli ABD yetkili memuruna göre Senato...

Çeviri: Oğuz Bakır

ABD Başkanı Donald Trump’ın bir sonraki CIA yöneticisi adayı olan Gina Haspel, bazı Beyaz Saray yetkililerinin, terörist şüphelilerin sorgulanmasındaki rolünün dört kıdemli ABD yetkili memuruna göre Senato tarafından onaylanmasını engelleyeceğinden endişelenmesinden sonra, adaylığını Cuma günü geri çekmeye çalıştı.

Washington Post'tan Carol D. Leonnig, Shane Harris ve Josh Dawsey'in haberine göre, yetkililer, Haspel'in Beyaz Saray'a, Çarşamba günü yapılan acımasız bir teyit duruşmasından ve CIA’nın itibarına ve kendisinin potansiyel zarar görmesinden kaçınması halinde, adım atmak istediğini söyledi. CIA’nın tartışmalı sorgulama programındaki tarihiyle ilgili Cuma günü Beyaz Saray'da yapılan toplantıda, işkence olarak görülen su kayağı gibi teknikler uygulandığı ve adaylığını geri çekeceğine işaret edildi. Yetkililer, daha sonra CIA karargahına geri döndüklerini söyledi.

Beyaz Saray yasama direktörü Marc Short ve sözcü Sarah Sanders, Haspel’i ikna etmek için CIA’in Langley’deki merkezine gitti ve burada birkaç saat boyunca kaldı.

Washington Post’a göre ancak Cumartesi günü öğleden sonra Beyaz Saray Haspel’in çekilmeyeceği güvencesini verdi. Trump, geçen ay Dışişleri Bakanı olan Mike Pompeo’nun yerine Haspel’ı CIA başkanlığı için önermişti. Haspel görevi kabul ederse CIA’in ilk kadın başkanı olacak.

Haspel’i adaylıktan uzak durmaya zorlayan ise yurt dışındaki gizli hapishanelerde El Kaide şüphelilerini işkence olarak nitelendirilen tekniklerle sorgulamak için kullanılan eski bir program.

Programı başlatan 11 Eylül 2001’deki saldırıların ardından eski başkan George W. Bush olmuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Tamamen yapay zeka görüntüleriyle üretilmiş en uzun klip!
ABD'nin Gazze kıyısına inşa ettiği iskele tamamlanmış durumda
İtalya'da Bomba Tehlikesi! 36 Bin Kişi Tahliye Edildi!
Stormy Daniels, Trump'ın "sus payı" davasında yaşamının kaosa dönüştüğünü ifade etti
Netanyahu müzakere heyetine talimat verdi: "Israrcı olmaya devam edin”