CIA Başkanı, Rusya'yla ilişkilerin Trump döneminde iyileşmesini umuyor

ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) Başkanı Brennan PBS'e verdiği röportajda, Washington ile Moskova arasındaki ilişkilerin 'daha iyi olmasının' küresel istikrar açısından önemli olduğunu söyledi. ABD-Rusya İlişkilerinin...

ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) Başkanı Brennan PBS'e verdiği röportajda, Washington ile Moskova arasındaki ilişkilerin 'daha iyi olmasının' küresel istikrar açısından önemli olduğunu söyledi. ABD-Rusya İlişkilerinin iyileşmesini umduğunu söyleyen Brennan, 'Belki de yeni yönetim gelince bunu yapabilmemiz için fırsatlar olacak' dedi.

Brennan şu ifadeleri kullandı:

 "İlişkilerin iyileşmesini umuyorum. Zira küresel istikrar için ABD ve Rusya'nın daha iyi ilişkilere sahip olması kritik derecede önemli. O nedenle bunu kesinlikle destekliyorum. Birlikte çalışmanın yollarını bulamayacağımız söylenemez. Böyle yapmamız çok önemli. Belki de yeni yönetim gelince bunu yapabilmemiz için fırsatlar olacak." ifadelerini kullandı.

'RUSYA'NIN SEÇİMLERE MÜDAHALE ETTİĞİ YÖNÜNDE AÇIK KANITLAR VAR'

Öte yandan Brennan, Rusya'nın siber saldırılar yoluyla ABD seçimlerine müdahale ettiği yönünde 'açık kanıtlar' olduğunu da iddia etti. ABD'li istihbarat ajanslarının siber saldırılara ilişkin hazırladıklarını raporu yarın ABD'nin 20 Ocak'ta görevi devralacak olan başkanı Donald Trump'a sunması bekleniyor. Brennan röportajın ilk bölümünde söz konusu rapor için “Raporda, Rusya’nın ne yaptığı, bunu nasıl yaptığı ve bunları bizim nereden bildiğimizin değerlendirmesi olacak'' ifadelerini kullanmıştı. Brennan ayrıca, ''Rusya’nın seçimlere müdahale ettiğinden şüphesi olanların, bir yargıya varmadan önce istihbaratçıların elinde neler olduğunu bekleyip görmeleri gerektiğini’ savunmuştu.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

İsrail ordusu, Beyt Lahiya'daki su kuyularının yüzde 70'ini hasara uğrattı
Kenya'yı Vuran Sel Felaketinde Ölü Sayısı 44'e Yükseldi!
Belçika Ukrayna'ya F-16 desteği verme kararı aldı
Kanser tedavisi gördüğü açıklanmıştı! Kral Charles Geliyor!
Kral Charles'ın Sağlık Durumu Kritik: Cenaze Hazırlıkları Başladı!