CIA Direktörü Burns: Ukrayna'nın Savaşı Kaybetme Riski Artıyor, ABD'nin Yardımı Acilen Gerekli

CIA Direktörü Burns, Texas'ta düzenlenen bir forumda Ukrayna'nın savaşı kaybetme riskine dikkat çekti. Rusya-Ukrayna Savaşı'nda ilerleyen zamanlarda ABD'nin daha fazla askeri yardım sağlamaması halinde ciddi sonuçlarla karşılaşabileceklerini belirtti. ABD'nin desteğini artırma çağrısı yaptı.

CIA Direktörü Burns, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın sürdüğü Texas'taki bir forumda, Ukrayna'nın savaşı kaybedebileceği uyarısında bulundu. Daha fazla askeri yardımın gecikmesi halinde 2024 sonuna kadar ciddi kayıplar yaşanabileceğini belirtti ve ABD'nin desteğini ivedilikle artırması gerektiğini vurguladı.

CIA Direktörü Burns, CNN'in haberine göre, Rusya-Ukrayna Savaşı hakkında Texas'taki George W. Bush Merkezi'nde düzenlenen "2024 Liderlik Forumu"nda dikkat çekici değerlendirmelerde bulundu. Burns, Ukrayna'nın savaşı kaybedebileceği uyarısını yaparak, ABD'nin daha fazla askeri yardım sağlamaması halinde bu riskin ciddi şekilde artacağını vurguladı. "Cephaneleri tükeniyor ve bizim de onlara yardım etmek için zamanımız tükeniyor" şeklinde konuşan Burns, ABD'nin Ukrayna'ya olan desteğini ertelememesi gerektiği yönünde güçlü bir uyarıda bulundu. Bu sözler, Ukrayna'nın savaş meydanında kayıplarının artabileceği ve stratejik önemdeki bir ortağa yönelik desteğin kritik önemde olduğu gerçeğini vurguluyor. Bu çerçevede, Burns'un çağrısı, ABD'nin dış politika ve uluslararası ilişkiler alanında Ukrayna'ya karşı taahhütlerini sürdürmesi gerekliliğini vurguluyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

İspanya, İsrail'e silah taşıyan gemilere limanlarını açmayı reddetti
İsrail sivilleri hedef almaya devam ediyor
ABD-Rusya Uzay Gerilimi: Cosmos-2553 Uydusu Tartışması
Ibu Yanardağı'nda Uyarı Seviyesi Yükseldi: Endonezya'da Volkanik Faaliyetler Alarm Veriyor
Ukrayna Barış Zirvesine 50'den Fazla Ülke Katılacak