Çiftçilere yönelik bu kez kuraklık değil, tarlalara zarar veren kemirgenler konusunda acil bir uyarı geldi. Yetkililer, çiftçilerin gerekli önlemleri almaması durumunda büyük bir rekolte kaybı yaşanabileceği konusunda uyarılarda bulundu.
İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ VE KÜRESEL ISINMANIN ETKİLERİ ARTIYOR
Çiftçiler, iklim değişikliği ve küresel ısınmanın etkileriyle baş etmeye çalışırken, kuraklık yaz aylarında tarlaları tehdit ederken, kış mevsiminde de sorunlar devam ediyor. Bu durum, çiftçilerin mahsullerini tehlikeye atıyor.
KEMİRGEN TEHLİKESİ ARTIYOR: TARLA FARESİ ALARMI
Kırşehir Ziraat Odası Başkanı Mevlüt Toprak, kış mevsiminde yaşanan sonbahar mevsimi sırasında çiftçilerin karşılaştığı en büyük sorunlardan birinin tarla fareleri olduğunu belirtti. İklim değişikliğiyle birlikte artan tarla faresi popülasyonu, mahsulleri tehdit ediyor.
REKOLTE KAYBI KAÇINILMAZ: ÇİFTÇİLERİN ÇARESİZLİĞİ
Çiftçiler, Kırşehir'de büyüyen kemirgen tehlikesine karşı çaresiz durumda olduklarını ifade ediyor. Kış mevsiminde beklenen yağışların üzerinde gerçekleşmesine rağmen, tarla faresi sorunu çözüme kavuşturulamıyor. Kırşehir Ziraat Odası Başkanı Mevlüt Toprak, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da rekolte kaybının yaşanabileceği uyarısında bulundu.
TEDBİRLER ALINMALI: REKOLTE KAYBININ ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN ÇAĞRI
Çiftçilere, rekolte kaybını önlemek adına tedbir almaları çağrısı yapılıyor. Yetersiz kar yağışının ardından ortaya çıkan tarla faresi, ekinlere büyük zarar verebilir. Mevlüt Toprak, farelerle mücadele için hızlı bir müdahalede bulunulmazsa, mahsullerin yüzde 100 oranında kayıp yaşanabileceği uyarısını yapıyor. Çiftçilerin bu uyarılara duyarlılık göstermesi bekleniyor.