Çiftçilerin baş belası oldu! Hasat zamanı büyük tehlike: Önlem alınmazsa mahsuller ziyan olacak

Çiftçilere acil bir uyarı geldi. Milyonlarca çiftçi, kuraklık sonrasında şimdi de tarlalarını kemirgenler tehdit ediyor. Kırşehir Ziraat Odası Başkanı Mevlüt Toprak, kemirgen sorununa dikkat çekerek, tedbir alınmazsa rekolte kaybının kaçınılmaz olduğunu belirtti.

Çiftçilere yönelik bu kez kuraklık değil, tarlalara zarar veren kemirgenler konusunda acil bir uyarı geldi. Yetkililer, çiftçilerin gerekli önlemleri almaması durumunda büyük bir rekolte kaybı yaşanabileceği konusunda uyarılarda bulundu.

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ VE KÜRESEL ISINMANIN ETKİLERİ ARTIYOR

Çiftçiler, iklim değişikliği ve küresel ısınmanın etkileriyle baş etmeye çalışırken, kuraklık yaz aylarında tarlaları tehdit ederken, kış mevsiminde de sorunlar devam ediyor. Bu durum, çiftçilerin mahsullerini tehlikeye atıyor.

KEMİRGEN TEHLİKESİ ARTIYOR: TARLA FARESİ ALARMI

Kırşehir Ziraat Odası Başkanı Mevlüt Toprak, kış mevsiminde yaşanan sonbahar mevsimi sırasında çiftçilerin karşılaştığı en büyük sorunlardan birinin tarla fareleri olduğunu belirtti. İklim değişikliğiyle birlikte artan tarla faresi popülasyonu, mahsulleri tehdit ediyor.

REKOLTE KAYBI KAÇINILMAZ: ÇİFTÇİLERİN ÇARESİZLİĞİ

Çiftçiler, Kırşehir'de büyüyen kemirgen tehlikesine karşı çaresiz durumda olduklarını ifade ediyor. Kış mevsiminde beklenen yağışların üzerinde gerçekleşmesine rağmen, tarla faresi sorunu çözüme kavuşturulamıyor. Kırşehir Ziraat Odası Başkanı Mevlüt Toprak, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da rekolte kaybının yaşanabileceği uyarısında bulundu.

TEDBİRLER ALINMALI: REKOLTE KAYBININ ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN ÇAĞRI

Çiftçilere, rekolte kaybını önlemek adına tedbir almaları çağrısı yapılıyor. Yetersiz kar yağışının ardından ortaya çıkan tarla faresi, ekinlere büyük zarar verebilir. Mevlüt Toprak, farelerle mücadele için hızlı bir müdahalede bulunulmazsa, mahsullerin yüzde 100 oranında kayıp yaşanabileceği uyarısını yapıyor. Çiftçilerin bu uyarılara duyarlılık göstermesi bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

İnşaatta çalışan maymunun şaşırtıcı performansı sosyal medyayı salladı!
Fatih Portakal'ın canlı yayındaki muhalefet eleştirisi Ümit Özdağ'dan ilginç yanıt!
Demet Özdemir'den Tatil İsyanı! Hayranları Şokta!
Yarın İstanbul'da işe okula gidenler dikkat: Meteorolojiden kırmızı alarm geldi!
İTO duyurdu: İstanbul'da ekmeğe rekor zam!