Çiftçiye 6 ayda 56 milyar lira ödendi

Çiftçiye 6 ayda 56bmikyar desteği ile yüzler bir anda güldü. Tarımsal destek ödemelerine ilişkin ayrıntılar belli oldu. Çiftçilere ilk 6 ayda 56,1 milyar lira ödendi. Desteklerden 2,9 milyon çiftçi yararlandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, bu yılın ilk altı ayında verilen tarım desteklerinin ödemelerine ilişkin istatistiki tebliğinin ilkini yayımladı.

Bakanlığın sosyal medyadan yaptığı açıklamaya göre, tarım tazminatının ödenmesine ilişkin bilgiler tek adreste toplandı.
Düzenli olarak kamuoyuyla paylaşılan istatistiklerden ilki olan "Çiftçi Ödemeleri 2. Çeyrek: Nisan-Haziran 2024 Bülteni" Merkezi Tarım Reformu Kurumu internet sitesinde yer alıyor.

Bunun sonucunda tarım desteklerinden yararlanan 2,9 milyon çiftçi bakanlık kayıt sistemine kaydedildi. Bu yıl 91,5 milyar lira olarak belirlenen tarım bütçesinin ilk altı ayda 56,1 milyar lirası çiftçiye verildi.

Ocak-Haziran döneminde ödemelerin yüzde 80,8'i üretime, yüzde 17,7'si hayvancılığa, yüzde 0,6'sı tarımsal Ar-Ge'ye, yüzde 0,5'i kırsal kalkınmaya, yüzde 0,4'ü ise balık üretimine destek olarak kaydedildi.

Nisan-Haziran dönemini kapsayan bu yılın ikinci çeyreğinde bitkiler, yağlı bitkiler (pamuk, ayçiçeği yağı, soya fasulyesi, soya fasulyesi, kolza), tahıllar (buğday, arpa, buğday, yulaf, tritikale, çeltik), ücretli bakliyat (kuru fasulye, nohut, darı) ve mısır, buğday ve mazot ve gübrelerdir.

Hayvansal üretimi desteklemek amacıyla buzağı ve süte ödeme yapılıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.