Çiftlik Bank'a sızan yazılımcı dolandırma sistemini anlattı

Çiftlik Bank Bakanlıkların soruşturmalar açtığı dönemde dahi üye toplamaya devam ettiği biliniyor .Tesislere yönelik baskınlar sonrası kurucu CEO görevini üstlenen Mehmet Aydın kayıplara karıştı. İnsanlara sanal ortamda...

Çiftlik Bank Bakanlıkların soruşturmalar açtığı dönemde dahi üye toplamaya devam ettiği biliniyor .Tesislere yönelik baskınlar sonrası kurucu CEO görevini üstlenen Mehmet Aydın kayıplara karıştı. İnsanlara sanal ortamda gerçek hayvanlar alıp, hiç görmedikleri çiftlikler kurma imkânı sunan platform, bu tarz yazılımlar aracılığıyla nasıl kara para aklanabildiği sorusunu da gündeme getiriyor.

Web Tekno’ya konuşan yazılım uzmanı Fetdah Gümüş, Ekşi Sözlük’te gündeme gelen “dev bir kara para aklamak için bu sistemin kurulduğuna'' dair iddianın doğru olabileceğini söylüyor.
Sistemin son derece güvensiz olduğunu belirten yazılımcı, kendisinin de iki ay önce sisteme rahatlıkla girebildiği ancak hesaplarına para geçirmediğini ifade ediyor. 
Gümüş, sistemde standart kullanıcılara para aktarma limiti koyulmuşken, bazı kullanıcıların yüklü miktarlarda parayı sisteme sokup çıkartabildiklerini fark ettiğini söylüyor. 
'SORAN SORGULAYAN BİR MECRİ BULUNMUYOR'
Daha sonra sistemde standart bir üyelik açıyor yazılımcı ve ilerleyen tarihlerdeki izlenimlerini şöyle anlatıyor:
“70 bin lira yatıran bir yakınımdan sonra sisteme üye olup burada neler döndüğünü görmek istedim, araştırdım. Akan paranın haddi hesabı yoktu. Kesinlikle amaç halktan ufak şeyler koparmak değildi, tek amaç kara para aklamaktı.
Örneğin aklamak istediğiniz ve başkalarına aktarmanız gereken kara paralar var. Sisteme girip bir hayvan satın alıyormuş gibi paraları yatırıyorsunuz. Farklı hesaplar açıp bunu defalarca gerçekleştiriyorsunuz. Bunu da Papara üzerinden yaptığınız için o paranın kaynağını araştıran ya da soran-sorgulayan bir merci olmuyor. Çünkü her şey doğal ve mantık çerçevesinde bir suç teşkil etmiyor. Oradaki parayı da istediğiniz hesaba aktarabiliyorsunuz. Bunun için sadece sistemde yönetici yetkisine sahip olmanız yeterli.'' 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

TBMM, Fahiş Fiyatlarla Mücadele ve Uluslararası Anlaşmaları Ele Alıyor
Türkiye Genelinde Bulutlu Hava: 18 İl için Sarı Kodlu Uyarı!
İstanbul'daki 1 Mayıs Gösterilerinde 65 Şüpheliden 38'i Tutuklandı
Kadın Cinayetleri Raporu: Evli Kadınların Yüzde 59'u Eşleri Tarafından Öldürüldü
Masrafı yok diye bol bol ekildi: Sarı altında hasat erken başladı!