Çiğli Fen Lisesi'nden de bildiri! Liseler birer birer isyan bayrağı çekiyor!

Paylaştıkları bildiriyle öğrenciler üzerindeki gerici baskıların ve uygulamaların bir an önce son bulmasını isteyen Çiğli Fen Lisesi öğrencileri, “benzer baskılar altındaki diğer okullarda eğitim gören arkadaşlarımızı...

Paylaştıkları bildiriyle öğrenciler üzerindeki gerici baskıların ve uygulamaların bir an önce son bulmasını isteyen Çiğli Fen Lisesi öğrencileri, “benzer baskılar altındaki diğer okullarda eğitim gören arkadaşlarımızı bizimle kol kola durmaya çağırıyoruz'' diyerek dayanışma çağrısında bulundu.

Çiğli Fen Lisesi öğrencilerinden yapılan açıklama şu şekilde:

“İstanbul’dan arkadaşlarımızın gerçekleştirdikleri hepimize umut oldu. Bir kez daha liselilerin karanlığın karşısında yanyana ve omuz omuza durabileceğini gördük. Bizler, gerici öğretmenlerin verdiği eğitimden, etek boylarımıza karışılmasından, sapık öğretmenler tarafından taciz edilmekten, gerici okul idareleri tarafından tehdit edilmekten bıktık. Bilimsel ve laik eğitimin yuvası olması gereken okullarımız, gericiliğin ve kindarlığın yuvası olmuş durumda. Biz bu kalıba sığmayacağız, liselerimizi savunmaktan vazgeçmeyeceğiz. İstanbul’daki arkadaşlarımızın çağrısına cevap veriyoruz ve gerici okul yönetimlerine sesleniyoruz: Arkadaşlarımızla beraber, yanyana, kararlı bir şekilde karanlığın üzerine yürümeye devam edeceğiz!

Şimdi tüm liseli arkadaşlarımıza sesleniyoruz; beraber olursak başarabiliriz, yanyana durursak okullarımıza sahip çıkabiliriz. Umudumuzu her zaman korumaya devam edeceğiz ve omuz omuza durarak karanlığın karşısına dikileceğiz!''

Yandaş müdüre sırtını dönen İstanbul Erkek Lisesi öğrencilerinin yayımladığı bildirinin ardından, Cağaloğlu Anadolu Lisesi, Bornova Anadolu Lisesi ve Vefa Lisesi de bildiri yayımlamıştı.

İşte Çiğli Fen Lisesi'nin yayınladığı bildiri:

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

1 Mayıs'ta gaz görmek istemiyoruz
Asgari ücret sistemi değişiyor mu? Almanya modeli Türkiye'ye gelebilir
Emeklilere şimdiden hayırlı olsun! Artık cebinizden 1 lira çıkmayacak!
Kötü haber: Türkiye'ye doğru Balkanlar'dan yola çıktı!
Binler kişinin emekliliği tek kalemde silinecek! E-devletten kontrol edin!