''Çığlık’ dijital ortamda yeniden yaratıldı

Dünyaca ünlü 'Çığlık' tablosuyla bilinen Norveçli ressam Edvard Munch'ün 100 yıllık fırçaları dijital ortamda yeniden yaratıldı.Birgün’ün haberine göre, dünyanın öncü yazılım firmalarından Adobe, yeni nesil ressamlara...

Dünyaca ünlü 'Çığlık' tablosuyla bilinen Norveçli ressam Edvard Munch'ün 100 yıllık fırçaları dijital ortamda yeniden yaratıldı.

Birgün’ün haberine göre, dünyanın öncü yazılım firmalarından Adobe, yeni nesil ressamlara ilham olması için ''Yaratıcılığın Gizli Hazineleri' isimli ilk projesiyle insanın varoluşsal ızdıraplarını anlatan tablosu ''Çığlık'ın yaratıcısı Edvard Munch'ün 100 yılı aşan boya fırçalarını dijital ortam için yeniden yaratttığını duyurdu.

Oslo'daki Munch Müzesi işbirliğiyle Munch'ün orijinal 7 fırçası çoğaltıldı ve Photoshop için kullanılabilir hale geldi. Öte yandan ressam Munch'ün 4 versiyondan oluşan tablosu ''Çığlık'ın 5. versiyonunu ise Adobe bir yarışmayla kullanıcılarından dijital ortamda yaratmalarını istiyor. Adobe'un düzenlediği yarışmayı kazanan 5 bin euro alırken dijital Çığlık versiyonu da Oslo'daki Munch Müzesi'nde sergilenecek.

Çalışmayla ilgili video şöyle:


 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri

Yazar İpek Ongun, Mersin’de hayranları ile bir araya geldi!
Anthony Hopkins, "The King of Covent Garden" Filminde Handel'i Canlandıracak
Kültür ve Turizm Bakanlığı 2024 Yılında Sinema Sektörüne 34,5 Milyon Lira Destek Sağlıyor
Taraklı'daki 508 Yıllık Yunus Paşa Camii: Osmanlı'nın İzinde
Erdemli'de Tömük Atölyesinde Kadınlar ve Çocuklar İçin Ücretsiz Bağlama Kursu