Cihat Tamer: Beni tanımakta güçlük çektiniz herhalde

Şu sıralar İyilik dizisinde izlediğimiz, bir döneme damgasını vuran unutulmaz dizilerin oyuncusu Cihat Tamer karşılaştığı muhabirlere söylediği sözlere gündem oldu.

Bizimkiler'den Perihan Abla'ya Mahallenin Muhtarları'ndan Yasemince'ye kadar birçok yapımın ortak özelliği Cihat Tamer'di.

Başarılı oyuncu tiyatroya öncelik verse de dizilerde de sık sık karşımıza çıktı.

En son Fox kanalında yayınlanan İyilik dizisinde izlediğimiz usta oyuncu bir alışveriş merkezinde muhabirlerce görüntülendi.

Muhabirleri karşısında gören Cihat Tamer, "Beni tanımakta güçlük çektiniz herhalde, hayat acımasız. 80 yaşına gelince böyle oluyor. Tiyatroya devam ediyorum, dizilere de çağırırlarsa dede rolünde gidiyorum" dedi.

Bizimkiler dizisinde Erdal Özyağcılar'ın canlandırdığı Şakir karakterinin abisi Şevket rolünü üstlenen Tamer, Perihan Abla'da ise Patron Cihat rolüne can vermişti.

Cihat Tamer, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Akademisi'nden mezun olduktan sonra, 1959'da Bakırköy Halkevi'nde amatör olarak tiyatroya başladı. 1961'den itibaren sırasıyla Münir Özkul Tiyatrosu, Bulvar Tiyatrosu, Üç Maymun Kabare Tiyatrosu, Devekuşu Kabare, Üsküdar Oyuncuları, Dostlar Tiyatrosu ve Cihat Tamer-Ercan Yazgan Tiyatrosu'nda çeşitli oyunlarda görev aldı. Sinema filmleri ve tv dizilerinde oynadı. Sanatçı Çasod üyesidir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri

Yazar İpek Ongun, Mersin’de hayranları ile bir araya geldi!
Anthony Hopkins, "The King of Covent Garden" Filminde Handel'i Canlandıracak
Kültür ve Turizm Bakanlığı 2024 Yılında Sinema Sektörüne 34,5 Milyon Lira Destek Sağlıyor
Taraklı'daki 508 Yıllık Yunus Paşa Camii: Osmanlı'nın İzinde
Erdemli'de Tömük Atölyesinde Kadınlar ve Çocuklar İçin Ücretsiz Bağlama Kursu