Cihatçı militanlar 'insani yardım koridoru'na ateş açtı

Cihatçı militanlar, Şam ile Doğu Guta arasındaki insani koridora ateş açtı Suriye’de cihatçı militanlar, Şam ile Doğu Guta arasında bulunan tek 'insani yardım koridorunun' el-Vafidin mülteci kampına yakın bölgesine havan...

Cihatçı militanlar, Şam ile Doğu Guta arasındaki insani koridora ateş açtı 

Suriye’de cihatçı militanlar, Şam ile Doğu Guta arasında bulunan tek 'insani yardım koridorunun' el-Vafidin mülteci kampına yakın bölgesine havan toplarıyla ateş açtı.

Konuyla ilgili Sputnik'e açıklama yapan Suriye ordusundan bir subay, Duma yerleşiminin yakınlarında mevzilenen militanların insani koridora giden yola ve Suriye ordusuna ait bir karakola ateş açtıklarını söyleyerek, ''Cuma günü insani koridora 36, Cumartesi 20 havan mermisi atıldı, bugün de havan toplarıyla ateşe devam ettiler'' diye konuştu.

Suriye hükümetinin, cihatçı militanların kontrolündeki bölgeden çıkmak isteyen tüm sivillere yardım etmeye hazır olduğunu belirten subay, ''Ancak militanlar kadın ve çocukları bırakmıyor, insani yardım malzemesi taşıyan konvoylar da geçemiyor. İnsanları fiilen canlı kalkan olarak kullanıyorlar'' ifadelerini kullandı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin dünkü oturumunda oy birliğiyle kabul edilen tasarı ile Suriye'ye insani yardım ulaştırılabilmesi ve özellikle Doğu Guta'daki durumu ağır hasta ve yaralıların tahliyesi için en az 30 gün insani ateşkes kararı alınmıştı.

Alınan 'insani' karara rağmen, militanların Şam’ın merkezine ve civar yerleşimlere havan topu ve füzelerle saldırıları devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

ABD'nin Gazze kıyısına inşa ettiği iskele tamamlanmış durumda
İtalya'da Bomba Tehlikesi! 36 Bin Kişi Tahliye Edildi!
Stormy Daniels, Trump'ın "sus payı" davasında yaşamının kaosa dönüştüğünü ifade etti
Netanyahu müzakere heyetine talimat verdi: "Israrcı olmaya devam edin”
İsrail Savunma Bakanı Gallant, Refah'a yapılan saldırıların devam edeceğini ifade etti