Cihatçı örgüt liderinin Başakşehir'de rahatı yerinde!

Suriye'de savaşmakta olan Ecnad el Kavkaz (Kafkas'ın Askerleri) isimli cihatçı Çeçen örgütün lideri Abdül Hakim'in İstanbul'un Başakşehir ilçesinde yaşadığı ortaya çıktı.Abdül Hakim ile konuşan The Intercept, cihatçı...

Suriye'de savaşmakta olan Ecnad el Kavkaz (Kafkas'ın Askerleri) isimli cihatçı Çeçen örgütün lideri Abdül Hakim'in İstanbul'un Başakşehir ilçesinde yaşadığı ortaya çıktı.

Abdül Hakim ile konuşan The Intercept, cihatçı liderin evinden "nadiren ayrıldığını" bildirdi. Hakim'in evinin gizli tutulduğu, Hakim'le görüşecek Marcin Mamon'a evin yerinin taksiye binene kadar söylenmediği aktarıldı.

Yazıda İstanbul'da gizlenmenin kolay olduğu söylenirken, Suriye'ye gitmeye niyetli cihatçıların burada saklandıkları, İstanbul'da Suriye'ye gitmek isteyen "binlerce Çeçen ve hatta daha da fazla Özbek, Kazak, Tacik" olduğu belirtiliyor.

İstanbul'daki havalimanı saldırısının Çeçen cihatçılarla planlanmasının, bu kişilerin Türkiye'yi Suriye'ye gitmek için kullanmasına ilgiyi artırdığı söylenirken, Mamon, Abdül Hakim ile ilk kez 2014'te, Aksaray ilçesinde görüştüğünü bildiriyor.

2014 yılında Aksaray'da "rahat hisseden" Abdül Hakim'in, bölgede polislerin sayısının artmasından dolayı Başakşehir'e geldiği söyleniyor.

Kaynak: soL

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Ali Yerlikaya, 1 Mayıs sonrası yapılan ev baskınlarının görüntülerini paylaştı
New York’ta Rıza Sarraf ve Halkbank aleyhine açılan tazminat davası beklemeye alındı
Gazeteci Celal Başlangıç hayatını kaybetti
Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Mehmet Naci İnci, Turkcell’in yönetimine girdi: Maaşı 150 bin TL
Münevver Karabulut'un babası, Cem Garipoğlu'nun otopsi fotoğraflarını inandırıcı bulmadı