Cihatçılar Halep'ten paralarla kaçıyor!

Halep’te Suriye Ordusu’nun etkili operasyonları sonrasında cihatçı çetelerin savaş sahalarından çekilme ve kaçma haberleri geliyor. Bölgede son olarak Nusra Cephesi'nin müttefiklerinden ''ılımlı’ cihatçı güçlerden Özgür...

Halep’te Suriye Ordusu’nun etkili operasyonları sonrasında cihatçı çetelerin savaş sahalarından çekilme ve kaçma haberleri geliyor. Bölgede son olarak Nusra Cephesi'nin müttefiklerinden ''ılımlı’ cihatçı güçlerden Özgür Suriye Ordusu’nun bileşeni İslami Özgürlük Tugayı’na bağlı militanların Mellah çiftliklerindeki çatısmalardan kaçtıkları duyuruldu.

Al Masdar Türkçe’nin aktardığı habere göre, İslami Özgürlük Tugayı’nın yaptığı açıklamada Halep’teki Mellah çiftliklerinde şiddetli çatışmalardan kaçarak ortalıktan kaybolan militanların yanlarında çok sayıda silah ve on binlerce doları da götürdükleri belirtildi. Geri dönmeleri için 24 saat verilen cihatçı militanların, 24 saat içinde geri dönmezlerse şeriat kurallarına göre yargılanacakları aktarıldı.

Suriye Ordusu Halep’in kuzeyindeki Mellah çiftlikleri’ni Hizbullah güçlerinin de desteğiyle cihatçılardan geri almış, çatışmalarda çok sayıda cihatçı öldürülmüştü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Kanada'da Eğlence Parkında Arıza: 45 Kişi Yarım Saat Mahsur Kaldı
Çin'in Chang'e-6 Misyonu: Ay'ın Gizli Yüzünde Örnek Toplama Görevi Başladı
ABD'de Filistin'e Destek Gösterilerinde Polis Müdahalesi: Chicago'da 68 Gözaltı
Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Savaşta Dijital Devrim: Victoria Shi Adlı Dijital Sözcü Tanıtıldı
Ukrayna: Zelenskiy'in Aranması, Putin'in İşgalindeki Çaresizliği Gösteriyor