Çikolata için büyük zam geliyor!

Geçen yıl kakao fiyatları üç katından fazla arttı, bu durum da şekerleme ve çikolata fiyatlarını yükseltti. Kakao fiyatlarındaki bu artışla başa çıkılamazken, çikolataya yeni bir fiyat artışı bekleniyor.

Kakao fiyatları, normalde metrik ton başına yaklaşık 2,500 dolar seviyelerinde seyrederken, nisan ayında beklenenden düşük rekolte raporları ve arz endişeleriyle birlikte tarihin en yüksek seviyesi olan 11,000 doların üzerine çıktı.

CNBC'nin haberine göre, Mars, Mondelez, Ferrero ve Hershey gibi büyük şekerleme şirketleri, kakao maliyetlerindeki bu yükselişten korunmak için uzun vadeli sözleşmeler yapmaya çalışıyorlar, ancak önümüzdeki yıllarda daha yüksek fiyatlar ödemek zorunda kalabilirler.

Tüketici ürünleri sorumlusu Steve Rosenstock'un önerileriyle ilgili olarak, Clarkston Consulting, müşterilerine kakao fiyatlarındaki artış gibi zorluklarla başa çıkmaları konusunda tavsiyelerde bulunuyor. Rosenstock, "Bu durum, bu şirketlerin iş stratejilerini büyük ölçüde etkiliyor, çünkü maliyet etkisi son derece önemli" diyor.

Batı Afrika, düşük fiyatlar nedeniyle kakao yerine daha karlı ürünler yetiştirmeye yönlendirilerek kakao arzında ciddi zorluklar yaşıyor.

Özellikle Gana gibi büyük üreticiler, kakao fiyatlarının tekrar yükselmesiyle ürün teslimatlarını gelecek sezona ertelemeyi düşünüyorlar.

Kakao fiyatlarındaki artış, birçok gıda şirketi için maliyetleri artırarak ve tüketicilere yansıyarak pazarlama stratejilerini yeniden gözden geçirmelerine neden oluyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.