Çikolata severlere kötü haber!

Batı Afrika'da etkili olan virüs salgının kakao ağaçlarını öldürdüğü ve bu neden üretimde düşüş meydana geldiği iddia edildi. Bu durumun çikolata üretimini düşürmesi bekleniyor.

Çikolata, birçokları için keyif ve mutluluğun simgesi. Fakat bu tatlı lezzetin arkasındaki gerçekler şu sıralar pek de tatlı değil. Kakao tutarları dünya çapında artıyor ve bu durum hem üreticileri hem de çikolata severleri endişelendiriyor.

ÇİKOLATA ÜRETİMİNDE DÜŞÜŞ YAŞANIYOR!

Uzmanlar, kakao fiyatlarındaki artışı üst üste dördüncü sezondur düşen üretime bağlıyor. Bu düşüşün sebebi ise Batı Afrika'da yayılan ve kakao ağaçlarını etkileyen bir virüs. Virüsün tedavisi yok ve bu nedenle hastalıklı ağaçlar kesilip yerine yenileri dikiliyor.

Ancak yeni dikilen ağaçlar şu ana kadar tam verime ulaşmadığı için üretimdeki düşüş devam ediyor. El Nino gibi hava vakaları da durumu daha da kötüleştiriyor. Kuru ve sıcak hava, Fildişi Sahilleri ve Gana gibi en büyük kakao üreticisi ülkelerde verimi düşürüyor.

Sonuç olarak, kakao kıtlığı riski artıyor ve bu durum çikolata fiyatlarına da yansıyor. Çikolata severler, bu lezzetli atıştırmalık için daha fazla para ödemeye hazır olmalı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

TÜİK yılın ilk çeyrek işsizlik rakamlarını açıkladı
Merkez Bankası Enflasyon Tahminini Açıklayacak: Emekliler İçin Zam Beklentisi Yükseliyor
'Hazırlığınızı yapın' diyen İslam Memiş, gram altında dip ve zirve iki rakam verdi
İsrail'den Türkiye'ye ticaret misillemesi
Kamuda tasarruf tedbirleri genelgesi Resmi Gazete'de