Çilem'in davası ertelendi!

Adana’da kendisine sistematik şiddet uygulayan kocasını özsavunma hakkını kullanarak öldüren Çilem Doğan hakkında açılan davanın ikinci duruşması bugün (8 Nisan) Adana 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mahkeme Çilem...

Adana’da kendisine sistematik şiddet uygulayan kocasını özsavunma hakkını kullanarak öldüren Çilem Doğan hakkında açılan davanın ikinci duruşması bugün (8 Nisan) Adana 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mahkeme Çilem Doğan’ın tutukluluğunun devamına karar verdi. Duruşma, dosya takibi gerekçesi ile 6 Mayıs tarihine ertelendi.

Adana Kadın Platformu üyesi yaklaşık 20 avukat Çilem’i savunurken, avukatlar bir önceki duruşmada “ölüm tehdidi altında'' kocasını öldürdüğü gerekçesi ile meşru müdafaa hükümleri uygulanarak Çilem’in tahliyesini ve beraatını istemişlerdi. Mahkeme ise bazı eksikliklerin giderilmesini istemiş ve Çilem Doğan’ı tahliye etmemişti.

Çilem’in avukatlarından, İsa Ayanoğlu ve Adana Kadın Platformu üyesi Fatoş Haçıvelioğlu, Emniyet Müdürlüğü’nden istenen belgelere verdikleri yanıtta, Çilem’in 4 kez ihbar ve başvuruda bulunduğunu belirttiler. “Emniyetten gelen yazıda Çilem’in ihbarda bulunduğu açıkça anlaşılıyor, Çilem Emniyet’i 4-5 gün içinde 4 kez aramış ve uzun görüşmeler yapılmış'' diyen avukatlar, Çilem’in  defalarca işkenceye uğradığına dair darp raporlarının bulunduğunu da hatırlattı.

Çilem ise mahkemedeki savunmasında, “Ben kesinlikle ben bir insanı öldürmek istemedim . Benim iki yaşında bir çocuğum var adaletin sağlanmasını istiyorum'' dedi.

Mahkeme Çilem Doğan’ın tutukluluğunun devamına karar verdi. Dava dosya takibi gerekçesi ile 6 Mayıs’ta görülecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Galatasaray Taraftarına Yönelik Saldırı: İddianamede 26 Yıla Kadar Hapis Talebi
Sinan Ateş cinayeti davasında ilk duruşma tarihi belli oldu
Babacan uyardı: Fotoğraflarım kullanılarak insanlar dolandırılıyor!
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin EFES-2024 Tatbikatı İzmir'de gerçekleşti
Kuzey Makedonya vatandaşlığı almak isteyenler dikkat!