Çimento devi Borsa İstanbul'da: Yatırımcılara heyecan veren fırsat!

Türkiye'nin önde gelen çimento üreticilerinden, Sermaye Piyasası Kurulu'ndan (SPK) onay alarak Borsa İstanbul'da işlem görmeye hazırlanıyor. 8 Şubat 2024 tarihinde onaylanan halka arz işleminin Şubat ayı içerisinde tamamlanması hedefleniyor.

Şirketin sermaye arttırımı ve ortak satışı ile yapılacak halka arzında, pay başına satış fiyatı 16,20 TL olarak belirlendi. Halka arz sonrası şirketin sermayesinin ortalama yüzde 30’una karşılık gelen kısmı borsada işlem görmeye başlayacağı bildirildi. Borsa İstanbul'da, Yıldız Pazar’da LMKDC koduyla işlem görecek şirket paylarının halka arzında konsorsiyum liderliğini Halk Yatırım yürütecek.

GELİRİN TAMAMI BÜYÜMEYE AKTARILACAK

Nüfusu ve yüz ölçümüyle Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük şehri olan Şanlıurfa’da kurulu olan Limak Doğu Anadolu Çimento’ya ait Şanlıurfa fabrikası, 875 bin metrekare açık alanıyla yılda ortalama 2,2 milyon ton çimento ve 1,5 milyon ton klinker üretim kapasitesine sahip. Şirket, halka arzdan sağlanacak gelirin tamamını büyümesinde kullanarak Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde satışlarını artması hedefleniyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Türkiye'nin 2024-2025 Şeker Pazarlama Yılında Belirlenen Kotaları Açıklandı
AB'nin Schengen Vize Ücretlerine Yüzde 12 Zam: Türkiye de Etkilendi
Koç Holding hisseleri Yapı Kredi'nin satılacağı iddiasından sonra tavan yaptı!
Altının kilogram fiyatlarında düşüş gözlendi
İslam Memiş'ten altın uyarısı: Haberim yoktu demeyin!