Çimento devi, terör örgütünü finanse etmekten yargılanacak!

Fransız çimento devi Lafarge ve dört eski yöneticisi, Suriye'deki faaliyetleri nedeniyle terör örgütünü finanse etmekle yargılanacak. Paris Temyiz Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak olan sanıklar, AB'nin yasaklarını ihlal etmekle suçlanıyor.

Fransız çimento devi Lafarge ve şirketin dört eski yöneticisi, Suriye'deki faaliyetleri nedeniyle terör örgütünü finanse etmekle yargılanacak. 

Yolsuzlukla mücadele eden sivil toplum kuruluşu Sherpa ve Avrupa Anayasa ve İnsan Hakları Merkezi (ECCHR) tarafından yapılan ortak açıklamada, Lafarge'ın Suriye'deki faaliyetlerine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında önemli gelişmeler kaydedildiği belirtildi. 

Açıklamaya göre, üç sorgu hakimi, Lafarge grubunun ve eski yöneticilerin, terör örgütü IŞİD ve Nusra Cephesi ile her türlü finansal ve ticari ilişkiyi yasaklayan Avrupa Birliği ambargosunu ihlal ettikleri gerekçesiyle yargılanmalarına karar verdi. 

Lafarge ve dört eski yöneticisi, Paris Temyiz Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak. Ayrıca, Fransız şirketinin Suriye'deki operasyonlarında güvenlikten sorumlu iki eski çalışanı ve bir Suriyeli iş adamı da aynı davada terör örgütünü finanse ettikleri iddiasıyla yargılanacak. 

Sherpa ve ECCHR, sekiz yıldır devam eden soruşturmanın bu yeni aşamasını memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.