Çin, ABD'yi vurabilecek füzeyi başarıyla test etti!

Çin hükümeti, Amerika Birleşik Devletleri'nin her noktasını vurma yeteneğine sahip yeni bir DF-41 kıtalararası füzeyi başarıyla test etti.Geçen Salı Çin’in 12 bin kilometre uzaklığa ulaşabilecek ve baş kısmı bölünme...

Çin hükümeti, Amerika Birleşik Devletleri'nin her noktasını vurma yeteneğine sahip yeni bir DF-41 kıtalararası füzeyi başarıyla test etti.

Geçen Salı Çin’in 12 bin kilometre uzaklığa ulaşabilecek ve baş kısmı bölünme ve manevra özelliğine sahip DF-41 kıtalararası balistik füzesini başarıyla denemeden geçirdiği bildirildi.

Rusya’nın Kommersant gazetesindeki habere göre, füzenin devreye sokulması Çin nükleer kuvvetlerinin modernizasyonu yolunda önemli bir adım olarak görülüyor. Bulletin of The Atomic Scientists'de yer alan habere göre, Çin şu anda nükleer silahlarını aktif olarak geliştiren tek ülke konumunda bulunuyor.

Çin’in füze denemesi haberini ilk olarak Washington Free Beacon (WFB) gazetesi yayınladı. Haberde 12 bin kilometre uzaklığa ulaşabilecek ve baş kısmı bölünme ve manevra özelliğine sahip bu füzelerin ABD veya Rusya'nın istediği her yerini vurabileceği öne sürüldü. Haberde Çin’in bu denemeyi nerede yaptığı kesin olarak belirtilmedi.

Gazetede, ABD istihbaratının DF-41 füzelerinin altı veya on nükleer savaş başlığını taşıyabileceğini öne sürdüğünü ancak bu bilginin Çin’in yeni füzelerinin gerçek olanaklarını gizlemek için tasarlanmış yalan haber olduğu iddia edildi.

WFB dergisinde yer alan haberde, 2015 yılının Aralık ayında Çin’in bu tip füzeleri, Rusya’nın RT-23 füzelerini fırlattığı platforma benzer bir platformdan fırlattığı bildirildi. Şu anda Çin'in nükleer füze güçlerinin kapsamlı modernizasyon dönemini yaşadığı da bildirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Britney Spears ve Sam Asghari'ye ne oldu?
"Gazze'nin yeniden inşası 40 milyar dolardan fazlaya mal olacak"
Gazze'deki Yeniden İnşa: UNDP'nin Uyarısı ve Al Dardari'nin Değerlendirmesi
İsrail'den BM Genel Sekreteri'ne Sert Tepki: Gazze'deki Toplu Mezarlar Açıklamasını Reddediyor
Sırbistan'da Yeni Bir Hükümet Kuruldu!